Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta Södra gläds över föreslagna serieindelningen: "Vi hade som önskemål att få spela där"

Södra Norrland – inte Västra Svealand.
Det är division 3-serien som Fagersta Södra ser ut att hamna i säsongen 2017. Och sportchefen Peter Trsavec är nöjd.

Annons

Det ser ut att bli resor norrut för Fagersta Södra under 2017.

När det stod klart att Fagersta Södra avancerat till trean hade sportchefen Peter Trsavec tidigt klart för sig att klubben helst ville hamna i division 3 Södra Norrland – i stället för Västra Svealand. Och när förslaget på serieindelning nu har kommit har hans önskan gått i uppfyllelse.

– Ja, vi hade väl som önskemål att få spela där. Det är lite närmare, även om det är ganska långa resor också. Till Ytterhogdal och Strand (Hudiksvall) är det väl runt 30 mil enkel resa, säger Trsavec.

Läs även: Klart: Tränaren blir kvar i Fagersta Södra: "Intressant att hänga med upp och se hur vi hävdar oss"

Skillnaden mellan serierna är att lagen som ligger på bilavstånd är betydligt fler i Södra Norrland än i Västra Svealand – där de flesta lagen kommer från Örebro och Värmland.

– Det som var i den här serieindelningen så har vi Slätta (Falun), Säter, Kvarnsveden (Borlänge) och Hofors som vi kan åka bilar till, och spara in på bussresan. I den andra serien är det bara Köping, resten är Värmland och Örebro.

Brukar det bli några ändringar från det första förslaget?

– De brukar sällan göra om någonting som är satt, så vi får hoppas att det blir så här.

Läs även: Allt du behöver veta – så rustar Fagersta Södra för division 3: "Kan räkna med 100 procents publikökning om..."

Vad det innebär rent sportsligt är givetvis svårt att sia om nästan ett halvår innan serierna drar igång. Något anmärkningsvärt är dock att Fagersta Södra blir en av fem nykomlingar från division 4 i Södra Norrland i den nuvarande serieindelningen.

– Det har ju alltid varit diskussioner om att Västra Svealand är en riktigt tuff serie. Värmland och Örebro har riktigt bra lag. Sen är det svårt att bedöma, men det kan vara en bättre serie för oss med fem nykomlingar. Men fem hungriga nykomlingar blir också intressant. Kvarnsveden och Ytterhogdal får nog ses som favoriter, i alla fall.

Tror du att det är någon skillnad på publikintresset för serierna för era supportrar?

– Jag tror att det hänger helt på hur det går för Fagersa Södra i trean. Alla lag är ju nya för våra åskådare, så det är roligt för dem. Men det som skapar mest folk är om vi är med i toppen, det måste gå bra.

Fakta: Så ser Fagersta Södras föreslagna serie ut

IFK Mora FK

Kvarnsvedens IK, Borlänge (från division 2)

Slätta SK, Falun (från division 4)

Säters IF (från division 4)

Hille IF, Gävle

Hofors AIF

IK Sätra, Gävle (från division 4)

Iggesunds IK

Ljusne AIK (från division 4)

Strands IF, Hudiksvall

Ytterhogdals IK

Fagersta Södra IK (från division 4)

Mer läsning

Annons