Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamad på plats för Fredscupen – vill bekämpa terrorn: "IS är ett hot i hela världen"

Om några veckor går Fredscupen av stapeln i Västerås, för att väcka uppmärksamhet kring välgörenhetsprojektet Defend Kurdistan.
På plats kommer örebroaren och A-landslagsfotbollsspelaren Jiloan Hamad, som liksom många andra förlorat mycket till terrororganisationen IS, att vara.
– Senast förra veckan gick min kusins man bort, säger han till Kvällsposten.

Annons

Jiloan Hamad med ett tydligt budskap på tröjan.

Som Sporten tidigare skrivit om kommer det i slutet av december att arrangeras en futsalcup i Västerås – Fredscupen – av välgörenhetsorganisationen Defend Kurdistan.

På plats kommer bland andra västeråsaren Victor Nilsson Lindelöf befinna sig, och landslagsstjärnorna Emil Forsberg och John Guidetti kommer att bidra med signerade matchtröjor. Detsamma gäller för fotbollsprofiler som Alexander Milosevic och Markus Rosenberg.

LÄS MER: Stjärnorna hjälper utsatta barn i Kurdistan – via futsalcup i Västerås: "Blivit större än vad vi trott"

Och förutom "Vigge" kommer även Bundesligaproffset Jiloan Hamad, från Örebro, att finnas på plats i Klövernhallen den 23 december.

– Det är tillsammans med mina barndomsgrabbar. Jag ska vara coach. Vi får se om jag spelar lite också, säger Hamad till Kvällsposten.

Hamad – med ursprung i Azerbajdzjan – har flera närstående som har drabbats av terrorn, och många har även fått sätta livet till.

– Senast förra veckan gick min kusins man bort, säger Hamad till Kvällsposten.

Med sitt deltagande i Fredscupen hoppas Hamad väcka uppmärksamhet och få ekonomiskt stöd till välgörenhetsprojektet.

– Det är en liten grupp med kurdiska killar och tjejer som dragit i gång det här. De började med att sälja t-shirts och hoodies där all vinst går till Kurdistan. De reser som volontärer och arbetar på plats. De bygger upp skolor, de hjälper till att bygga hus. Jag fick en fråga om jag ville vara med på något så vi kom på att vi skulle hyra en hall och dra i gång en turnering, säger Hamad till Kvällsposten, och menar att detta är en fråga som inte bara rör Kurdistan, utan hela världen.

– Det här handlar inte enbart om att försvara Kurdistan, det handlar om att försvara hela världen mot terrorn. IS är inte ett hot bara i Mellanöstern utan i hela världen.

Annons