Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättedramat i natt – Västeråstränaren i kval som följdes av Guidetti: "Kvalvaka"

Här är det helgalna fotbollsdramat som blev en jättegrej i natt.
Kvalmötet till division 1 mellan Karlberg–IFK Luleå sköts upp i fem timmar efter snökaos, hade avspark 00.20 och följdes av flera spelare i det svenska landslaget tillsammans med upp emot 16 000 tittare över sociala medier.
– Jag är så jävla trött just nu och höll på att somna vid sidlinjen, säger västeråsaren och Karlbergstränaren Kalle Karlsson efter 2–2-krysset i kvalmatch 1:2 som tog slut 02.09 natten mot torsdag.

Annons

Kvalmatcher till den svenska tredjeligan skapar generellt marginell nationell uppståndelse.

Karlberg–Luleå i det första av två kvalmöten till Norrettan 2017 togs till en helt annan nivå.

Till att börja med tvingades matchen flyttas inomhus eftersom hemmalaget Karlberg inte bedömde att man kunde frakta bort all snö från sin ordinarie hemmaplan.

Sedan fastnade bortalaget Luleå i Stockholmstrafiken som varit lamslagen av snökaos. Luleå flög till Arlanda och satte sig vid bussen mot Bosön vid 17.00.

Sedan tog det tid.

Och tid.

Vid 22-tiden började spelare från de båda lagen skämta om situationen på Twitter under #kvalvaka. Det visade sig bara vara början.

Framåt 23-tiden hade Luleå fortfarande inte ens närmat sig Bosön och då började flera svenska landslagsspelare som John Guidetti, Pontus Jansson och Oscar Wendt uppmärksamma storyn

– Kan inte sova i Paris det är för spännande #kvalvaka, skriver Guidetti på sin twitter.

– Visa nu karaktär för fan, jag vägrar gå och sova innan matchen är över, skriver Leedsproffset Pontus Jansson.

Hur som helst, först efter midnatt vid 00.20 på natten mot torsdagen blåstes matchen i gång. En av åskådarna i inomhushallen drog igång en livesändning på Periscope som följdes av upp emot 16 000 tittare.

Flera av tittarna började under natten swisha pengar till Brwa Pishdari, som sände via Periscope. Han fick också hjälp med att få tillgång till en så kallad powerbank (portabel laddare).

En av huvudrollsinnehavarna i storyn är en västeråsare. Karlbergs BK tränas av Kalle Karlsson, som bland annat jobbat som sportjournalist på VLT.

Matchen som var färdigspelad 02.09 på natten mot torsdagen slutade 2–2.

– Jag är så jävla trött och håller på och somna. Jag var trött redan vid 21 men nu har vi spelat och det blev vad det blev. 2–2 var nog rättvist till slut, säger Karlsson till BKV Norrtäljes forward Pishdari som agerade spontan sändningsproducent, kameraman, kommentator och intervjureporter via sin mobiltelefon.

Tar ni det här i returen?

– Ja, vi har alla chanser. Det var en jämn match och visade att vi stod upp mot ett division 1-lag på ett jättebra sätt.

Annons