Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MittMedias sändning från Europa League blev en rekordsuccé

MittMedia har gjort flera livesända fotbollsmatcher tidigare.
I går slog sändningen av Europa League rekord med över 45 000 startade strömmar.
– En historisk dag för vårt företag, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.

Annons

Adam Johansson och Andreas Olsen kommenterade Europa League-kvalmatchen mellan ÖFK och Fola Esch i Luxemburg.

MittMedia förvärvade sändningsrättigheterna till Östersund FK:s avgörande kvalmatch mot Fola Esch i Europa League och under torsdagen sändes matchen på MittMedias alla sajter och appar.

En sändning som slog alla tänkbara rekord.

Över 45 000 startade strömmar av matchen, en smått sensationell siffra då sändningen var låst bakom Plus.

Över 1 500 Plusköp genomfördes under torsdagen, vilket är den högsta siffran som någonsin uppmätts i företagets historia.

– Vi visar våra användare att vi kan leverera på absolut högsta nivå. Vi hade hoppats på fina siffror förstås, men det här är ändå över förväntan, säger Mattias Wallström.

På plats i Luxemburg fanns ett team med tre personer från MittMedia där Adam Johansson och Andreas Olsen skötte kommenteringen och rapporteringen på plats tillsammans med fotografen Besart Gerbeshi.

Med hjälp av samarbete mellan ett internationellt produktionsbolag och MittMedias internationellt prisade live-tv-nav kunde sändningen erbjuda tre kameror, repriser och grafiker.

– Med folk på plats under matchen och på distans i kontrollrum visar vi än en gång att vi kan leverera live-tv i riktigt hög klass - lokal-tv på ett helt nytt sätt! Vi har haft fina livesiffror på matcher förut också, men det här krossar alla våra tidigare rekord med råge, säger Evelina Davidsson, tv-chef på MittMedia.

Livesänd sport har varit en av nycklarna till MittMedias succé med över 50 000 Pluskunder och för att klara av det höga trycket valde MittMedia att i samarbete med Solidtango och Adeprimo att rusta upp extra för att ha gott om kapacitet att kunna sända från Luxemburg.

– Sedan när det gäller livesänd sport via stream så finns det alltid tyvärr ett litet antal användare som inte får det att funka tillfredställande. Men det antalet var lägre denna gång än vid tidigare livesändningar, och det handlar omen ytterst liten andel. Vi har också fått väldigt mycket beröm från många användare för sändningen, säger Mattias Wallström.

Annons