Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rytting Kaneryd om att spela i landslaget: "Kul att sätta Kolsva på kartan"

Johanna Rytting Kaneryd har gjort succéinhopp i U20-landslaget under VM i Papua Nya Guinea. Men under söndagens match mot Brasilien räckte inte fem minuter till för Kolsvatjejen att åstadkomma något framåt.

Annons

Sverige hade avancemanget från gruppen i U20-VM i egna händer. Det krävdes seger mot Brasilien för att ta sig vidare. Men 1-1 räckte inte till avancemang. Kolsvatjejen Johanna Rytting Kaneryd fick hoppa in de sista fem minuterna när Sverige försökte forcera.

Men den här gången lyckades inte Rytting Kaneryd avgöra så som hon gjorde i matchen mot Papua Nya Guinea.

Läs mer: Kolsvatjejen bänkades i U20-VM - svarade med succéinhopp

– Det känns väldigt tråkigt så klart, frustrerande. Specielt när det blir oavgjort, när vi intew förlorar inte matchen, det är liksom på håret. Så nära men ändå så långt borta, säger Johanna Rytting Kaneryd, när Sporten når henne i Papua Nya Guinea.

Hon fortsätter:

– Man måste nog få hinna smälta det innan man kan gå vidare och se framåt. Det känns bara så väldigt tråkigt att få lämna turneringen så pass tidigt.

Men hur känns det för dig individuellt?

– Det är kul att få sätta Kolsva på kartan lite, det är jätteroligt. Jag har fått spela en del också, så det har kännts bra och jag har en bra säsong bakom mig. Jag känner mig i form. Men det är svårt att komma in i matchen när man blir inbytt de sista fem minuterna.

Kolsvaspelaren är nöjd med sin insats men önskar att hon hade fått chansen att bidra med mer under matchen mot Brasilien.

– Jag vill bara komma med energi och i dag vet jag inte ens om jag rörde bollen. Det var mycket långa bollar fram och tillbaka och det var svårt att hota i djupet och försöka få till ett etablerat anfallsspel.

Läs också: Kryss mot Brasilien räckte inte

När Rytting Kaneryd får höra att artiklarna om hennes spel med landslaget under VM i Papua Nya Guinea är vällästa på Sportens websida blir hon glad. Hon menar att det betyder oerhört mycket att ha stöd hemifrån.

– Det ger styrka att veta man har folk bakom sig som stöttar och hejar på en. Den ger en mycket energi och det är sådant man behöver.

Vad händer nu för dig?

– Nu ska jag hem till min familj och ta det lugnt ett tag och bli ompysslad och sedan drar det igång igen.

Och med fotbollskarriären?

– Det är fullt fokus inför nästa år, det blir hårdträning inför säsongen. Och så siktar jag på A-landslaget, mitt mål är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

Annons