Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är Vigges landslagsliv – bakom kulisserna: ”Väldigt roligt”

Målskytt, matchens lirare och eftertraktad av media efteråt.
Så här såg det ut bakom kulisserna för Victor Nilsson Lindelöf efter Bulgariensegern.
– Det är väldigt roligt, säger västeråssonen om populariteten bland de svenska fansen.

Annons

Victor Nilsson Lindelöf.

Runt klockan 22 på måndagskvällen den 10 oktober sköt Victor Nilsson Lindelöf 3-0 till Sverige mot Bulgarien i VM-kvalet.

Västeråsarens första landslagsmål.

Och ytterligare en injektion i den populariteten Vigge bygger upp som svensk landslagsfavorit.

Efter slutsignalen och den kontrollerade segern inleddes sedan spelet bakom kulisserna för landslaget. Här är en del av det som sker runt en landslagsspelare av Vigges kaliber – som inte syns i exempelvis tv.

Efter matcherna är det förstås ett stort mediaintresse för att ta del av spelarnas kommentarer, analyser och känslor.

Efter Bulgariensegern blev Vigge utvald att kliva först in i den mixade zonen, för att snacka med journalisterna som representerar morgontidningar och därmed behöver snabba kommentarer för få med innan deadline.

- Väldigt roligt att få göra första målet. Oerhört stort. Jag har drömt om att få spela i A-landslaget sedan jag var liten och att få göra mål är också väldigt stort, säger den förre VSK-spelaren.

Efter ett snack på drygt två minuter anslöt han sedan till firandet i omklädningsrummet, vilket Vigge visade för svenska folket på sin Twitter.

Spelarna brukar ofta bada efter landskamper. Den här gången firade de också – med pizza, bärs och i Victors fall en snus.

Drygt 40-45 minuter efter slutsignal – framåt cirka 23.20 på måndagskvällen - började sedan spelarna komma ut från omklädningsrummet.

För Vigge blev det alltså andra gången han gick igenom intervjuzonen.

Den här gången fick han svara lite andra frågor än bara sitt mål och själva matchen – bland annat om hans ökade popularitet i Blågult i takt med att han stormat fram som en given startspelare.

- Kul att folk tycker att man gör något bra och att de tycker att man verkar vara en skön person. Det är bara positivt.

Varför tror du att just du och Guidetti blivit så populära?

– John är väldigt framåt, tar för sig och är väldigt rolig. Snackar och allt så där, det tycker folk är roligt. Sen vet jag inte vad jag kan ha gjort, haha.

Sista delen av medias snack med Vigge handlade om U21-landslaget – som samma kväll kvalificerat sig för nästa sommars slutspel.

Vid förra mästerskapet var mittbacken inte ordinarie i Benfica och hade förstås lättare att få klubbens tillstånd att åka.

Hur tror du att dina chanser att kunna spela den här gången ser ut?

– Det är svårt att svara på just nu. För egen del så vore det väldigt roligt att vara med och spela. Det är alltid roligt att spela mästerskap och jag var med förra gången när vi vann. Nu är det min kull om man säger så, men det är väldigt långt fram och svårt att säga nu. Men det skulle vara roligt.

Victor Nilsson Lindelöf var på plats på Solid Park Arena och kollade på VSK:s match mot Sleipner i somras. Här sitter han bredvid bland andra skadade VSK-spelaren Koyar Salimi.

Annons