Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéspelaren i Allsvenskan om tiden i Västeråsklubbarna: "Varje gång jag tänker på det blir jag arg"

Mohamed Buya Turay gör succé i allsvenskan med AFC.
Fotbollskarriären i Sverige tog fart i Västerås, i Juventus och VSK.
Nu berättar Buya Turay om tiden i residensstaden.
– Jag vill inte prata om det egentligen för varje gång jag tänker på det blir jag arg, säger Buya Turay till Sportbladet.

Annons

Mohamed Buya Turay gör succé i AFC Eskilstuna och allsvenskan.

Som ung kom Mohamed Buya Turay från Sierra Leone till Vasalund för att försöka få fart på fotbollskarriären, men efter bara två veckor fick han lämna klubben och hamnade sedan i Juventus IF.

Det var där resan tog fart på riktigt för anfallaren.

På 31 matcher noterades han för 41 mål under 2013 och 2014.

Men livet lekte inte för Turay trots framgångarna på planen.

– Franco (Pertunaj, Juventus ordförande) satte oss i en lägenhet, bara två rum, och vi var sex spelare som bodde där. Han tog med sig rester från en restaurang och oftast var det inte tillräckligt med mat för att bli mätt. Och om du inte spelar en match eller om vi skulle förlora en match så köper han inte mat till dig. Det hände i Juventus. Jag vill inte prata om det egentligen för varje gång jag tänker på det blir jag arg, säger Buya Turay till Sportbladet.

Succén i Juventus gjorde att andra klubbar noterade Turays framfart och under 2014 lämnade han för spel i Västerås SK.

En infekterad övergång.

Juventus, i division 3, ville inte släppa spelaren utan hög ersättning, trots att de inte hade något avtal med spelaren. Efter långa förhandlingar kom klubbarna överens under sommaren och Buya Turay lånades ut från Juventus till VSK och ett samarbete mellan klubbarna startades.

VSK:s sportansvarige Ado Sadzak menar dock att låneavtalet inte borde ha funnits då det inte går att låna ut en spelare som man inte har något kontrakt med.

– En division 3-klubb kan inte äga en spelare och därför kan de inte låna ut honom. På pappret ägde vi Buya men Birger (Jonsson) hade gjort ett avtal med Franco. Situationen var så illa att vi fick en varning av förbundet, efter att Gabriel Dikmen, Buyas agent hade anmält oss, säger VSK:s sportansvarige Ado Sadzak.

Efter en höst i VSK fortsatte Buya Turay till AFC Eskilstuna. Där har noterats för nio mål under förra säsongen när klubben tog steget upp i allsvenskan.

Och den här säsongen är han en av seriens utropstecken efter sju mål på 17 matcher från start.

Den 22-årige anfallaren vill vidare. Vidare till större ligor.

Enligt Fotbolldirekt har bud från franska och italienska klubbar inkommit till AFC, bud i 15-miljonersklassen.

– Det finns ett stort intresse för Buya, och det är naturligt för allsvenskans hetaste striker att det finns, säger Dikmen till sajten.

Annons