Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk fotbolls domarbas avgår – efter anklagelser om sexuella trakasserier: "Sa att han ville ha mig"

Bosse Karlsson avgår som domarbas.
Det efter att den tidigare lovande domaren Karin Thorbjörn berättat om sexuella trakasserier under en upptaktsträff.
– Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig, berättar hon för Fotbollskanalen.

Annons
Bo Karlsson lämnar posten som domarbas i Svenska Fotbollförbundet.

Anklagelsen om sexuella trakasserier är anledningen till att Bosse Karlsson slutar som domarbas.

– Han tycker de här uppgifterna skadar förtroendet för honom och att han inte kan sitta kvar, säger Karl-Erik Nilsson, SvFF:s ordförande till Expressen.

Karlsson själv säger sig inte minnas händelsen och vill inte kommentera den. Det var på en Ålandskryssning, under en allsvensk upptaktsträff, som det ska ha skett.

– Det dracks en del alkohol. Under kvällen sades det saker som jag tycker är omdömeslöst att säga till en 30 år yngre tjej som dömde fotboll. Att genom maktposition försöka att ta på något som man normalt inte skulle fått när det handlar om relationer. Den kvällen blev det jättejobbigt. Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig och den typen av kommentarer, berättar Karin Thorbjörn för Fotbollskanalen.

Hon berättade först om det hela i ett Facebook-inlägg som sedan uppmärksammats stort.

– Jag såg till att jag aldrig någonsin var ensam med honom. Det var jag jättenoga med. Jag fick blickar, leenden och så och med den bakgrunden så förstod jag vad det handlade om. Men det var inget som någon annan kunde tolka in.

Hon beskriver att hon var en av två tjejer på kryssningen, medan det var ett antal hundra män. Hon var då en lovande fotbollsdomare då, vid millennieskiftet, men valde att sluta. Orsaken var de sexuella trakasserierna.

Nu berättar hon också varför hon inte gått ut med det här tidigare.

– Jag var ung. 20 år sedan. Det var inte jättevanligt att man pratade om det. Och jag kan nog fortfarande känna att vem hade man trott på i en sådan situation? Hur hade det påverkat? Jag tror inte att fotbollsrörelsen för 20 år sedan hade varit mogen för att ta hand om sådant. Jag tror inte ens att jag tänkte tanken på att säga det till någon eller att reagera på det. Det var bara så det var och min uppgift var väl att hålla mig därifrån så att jag slapp att hamna i situationer, det var det som var min strategi, att försöka hålla mig undan. Det var inget alternativ. Man kände sig ganska liten i förhållande till någon som är så högt uppsatt och som har alla kontakter.

Annons