Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vigge" efter kritiken: "Kommer in i det mer och mer"

Victor Nilsson Lindelöfs första tid i Manchester United har präglats av kritik efter träningsmatcherna.
Nu berättar han själv om sina första matcher i klubben.
– För varje dag som går kommer jag in i det mer och mer, säger han till Sportbladet.

Annons

Victor Nilsson Lindelöf, tvåa från vänster, under USA-turnén med sitt nya lag.

När Manchester United slipar på formen inför den kommande säsongen så spenderades två veckor i USA där matcher mot LA Galaxy, Real Salt Lake, Manchester City, Real Madrid och Barcelona.

För Victor Nilsson Lindelöfs del började det bra med beröm efter matchen mot LA, men sedan blev det mer och mer kritiska röster.

I matchen mot Real Madrid drog han först på sig en straff under ordinarie tid innan han missade sin straff i straffläggningen. Även efter den avslutande matchen på USA-turnén kritiserades VNL och The Mirror skrev att mittbacken kunde se fram emot en säsong på bänken om han inte höjer sig.

Under söndagen mötte United norska Vålerenga i Olso och efteråt berättade 23-åringen om sin inledande tid i Manchesterklubben.

– För varje dag som går kommer jag in i det mer och mer. Men självklart tar det lite tid när man kommer till en ny miljö där man måste lära känna alla grabbar, ett nytt spelsystem och så där. Det faller sig naturligt, säger han till Sportbladet.

Kritiken under USA-resan har han inte lyssnat allt för mycket på.

– Nej, absolut inte. Det kommer alltid vara så, oavsett vad som händer, säger han.

Tränaren José Mourinho litar på egenskaperna och potentialen hos sitt nyförvärv som hämtades in för 350 miljoner svenska kronor.

– Han behöver tid, och vi kommer ge honom tid. Han är en så pass ung spelare och Manchester United är en enorm klubb, och med det kommer ett stort ansvar. Låt oss ge honom tid. Men jag är nöjd med honom hittills, säger Mourinho till Sportbladet.

Läs också: Sågas av pressen – men försvaras av Mourinho: "Ni kommer förstå varför Lindelöf spelar"

Läs också: Lindelöfs mardrömsafton – dubbelt straffad mot Real Madrid

Annons