Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP:s chefredaktör: I dag klockan 13 inviger vi vår nya redaktion – kom och träffa oss

Alla som någon gång har flyttpackat vet att det oftast tar längre tid än väntat. Man förlorar sig bland bortglömda saker och undanstoppade minnen i de där lådorna man bara öppnar just inför en flytt. Vips är några timmar förbi och kaffet har kallnat.

I början av november började vi packa ihop Fagersta-Posten. Vi har gått igenom arkiv, sparade handlingar, sållat bland pärmar. Jag kan konstatera att det samlas mycket kunskap på en redaktion. Och för den som bevakar en bygd byggs den hela tiden på.

I en krönika tidigare i höst berättade jag att tidningen stod inför flera förändringar. Några har vi genomfört, några har vi kvar framför oss.

Det vi har gjort, förutom att flytta, är att stärka vår sportbevakning med en reporter. Framförallt har vi på nytt börjat berätta om de lokala talangerna, återvändarna, stjärnvärvningarna, och om satsningarna - och det kommer vi fortsätta att göra.

Den 15 november gick äntligen flyttlasset. Då lämnade vi de lokaler tidningen länge verkat i. ”Fagersta-Posten flyttar ut från centrum!” Har några av er sagt. Det stämmer kanske att vi inte har ett precis lika centralt läge i Fagersta nu. Men lokalerna är fina och anpassade efter det vi behöver. Och vi stormtrivs!

Vi är en riktig lokaltidning – och vi ska vara det. Vi älskar lokala nyheter. Och det viktigaste för oss är att du som läsare känner att Fagersta-Posten skriver om det som händer nära dig, det som betyder, upprör och berör. Och för att vi kunna göra det på bästa sätt behöver vi dig och dina tips.

Nu är jag och våra fem reportrar väldigt nyfikna på att träffa alla er som bor i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Dessutom vill vi gärna visa var vi tagit vägen och var du hittar redaktionen framöver. Därför vill vi bjuda in dig till invigningen av nya Fagersta-Posten.

Onsdag den 4 december mellan klockan 13 och 16 öppnar vi dörrarna på Bragevägen 1B. Vi bjuder på fika – och pratar så klart gärna journalistik och lokala nyheter och tar emot tips om saker du tycker att vi borde skriva mer om.

Jag hoppas att vi ses!