Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräck stöld i lärarrum

Elevarbeten kan ha försvunnit när datorer stals på Brinellskolan. ”Det är väldigt tråkigt att vi inte får ha sakerna i fred”, säger Göran Wänglöf, förbundschef på NVU.

Fagersta. Det är från två lärarrum som det har stulits sex stycken bärbara datorer. En stöld skedde troligen i går eftermiddag och den andra mitt på dagen under onsdagen.

- Nu är vi inne på slutet av läsåret och det här var lärardatorer där det ligger elevarbeten, bedömningar och så vidare, som nu har försvunnit. En del är säkert sparat på annat håll, men sannolikt finns det någonting som är gjort i dag som det inte har gjorts någon back-up på, säger Göran Wänglöf.

Han berättar att lärarrummen ska ha varit låsta när tjuven eller tjuvarna var framme.

- Det finns inga brottmärken. Som vi bedömer det har man låst upp med nyckel eller någon dyrk, säger Göran Wänglöf.

Han påpekar att datorerna som stals var några år gamla och att värdet nog är väldigt begränsat. Inbrotten har polisanmälts.

På Brinellskolan går det ungefär 600 elever. Då och då sker det stölder och inte sällan är det elever som blir av med datorer.

- Det är klart att det är svårt för den elev som blir av med något, säger Göran Wänglöf.

Han menar dock att det rör sig om enstaka händelser och att det inte sker stölder systematiskt.