Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Hur surfar du?

Mobilsurfandet har ökat med över 50 procent i Sverige det senaste året, uppger mobiloperatören Telenor i ett pressmeddelande. Mätningen är gjort på deras kunder.

Annons
Nettan Roth, 37 år, kultur- och fritidsassistent, Skinnskatteberg: – Med telefonen och datorn, men mest med telefonen. Datorn är oftast upptagen och dessutom är det lättare att bara ta fram telefonen.

I Västmanland surfas det flitigast i Skinnskatteberg, hela 35 procent mer än i övriga länet, enligt Telenors siffror.

– Vi bygger för att göra Västmanland mer tillgängligt och uppkopplat. Användandet ska tillgodose det allt större användandet av tjänster som kräver kraftfullare nät. Alla ska ha alternativ när det väljer abonnemang och täckning ska inte avgöra valet av operatör, även om man bor utanför tätorterna, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor, i ett pressmeddelande.

För länets del är 50 procent klart av utbyggnaden av det mobila nätet. I Skinnskatteberg är näutbyggnaden inte helt klar. Fram till slutet av 2016 kommer återstående del av utbyggnaden att färdigställas.

Seppo Kumulainen, 53 år, driftspersonal, Skinnskatteberg: – Med mobilen, surfplattan och datorn. Mest kanske med mobilen ändå. Det är mest bekvämt och den har man alltid med sig.
Margaretha Hållén-Gestberg, 60 år, arbetslös, Enköping: – Helst paddan, men också mobilen och datorn. Jag brukar lösa korsord och då är paddan smidig.
Leif Hållén, 67 år, arbetande pensionär, Enköping: – Det blir mest telefonen och datorn. Jag brukar kolla annonser, information och köp- och säljsidor när jag surfar.
Kjell Eriksson, 70 år,     pensionär, Norberg: – Det blir mest att jag använder datorn. Men ibland mobilen.
Annons