Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Saknar du Elsas?

Fagersta-Posten frågade några norbergare om de saknar konditoriet. 

Annons
Kristina Dahl, 68 år, konsthantverkare, Blomdal: Absolut. Vi som driver Abrahamsgårdens konst och hantverk saknar dem enormt. Vi är ju beroende av Elsas turister, de besöker även oss.

Det har gått drygt ett halvår sedan Norbergs turistmagnet  Elsa Andersons konditori brann ner . I förra veckan blev det klart att konditoriet beviljas bygglov.

Läs mer: Grönt ljus för Elsas

Läs mer: Så ska nya Elsas se ut

Kjell Niondolf, 35 år, behandlingsassistent, Norberg: Ja, folk kommer ju till Norberg för att besöka Elsas. Det är folket man saknar. Det har varit gott och dyrt att fika där.
Per-Åke Dömstedt, 58 år, egenföretagare, Norberg: Det är klart att man gör. Byggnaden har ju alltid stått där. På helgerna var det folk och rörelse i byn när Elsas fanns.
Ellionora Isaksson, 43 år, slaktare, Sala: Man åkte alltid hit med motorcykeln och fikade, så det saknar man ju. Särskilt nu när säsongen drar i gång.
Torbjörn Persson, 58 år, maskinoperatör på Seco, Norberg: Ja, allra helst nu när sommaren kommer saknar man det. Det var ett väldigt speciellt ställe. Det har blivit mycket fika där. Jag hoppas att de snart är igång igen.
Annons