Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden för gamla Vattenverket

Annons

Det gamla vattenverket.

Vad har Norbergs kommun för planer för gamla vattenverket? Går det att göra något vettigt av det? En idé kan vara en badbassäng, som fanns i Kärrgruva på 70-talet. Närheten till campingen borde vara ett plus. Bra parkeringsmöjligheter och stora grönområden. Skulle vara kul att höra vad man har för planer. Nu står det bara där och som ett monument från förr och det har vi många av sedan tidigare.

Badbyxan

REPLIK

Platsen vid gamla Vattenverket och Prostudden är ett härligt område med stora möjligheter. Själva Vattenverket är utdömt och kommunfullmäktige i Norberg har beslutat att det ska rivas. Just nu håller vi på att ta fram en plan för hur hela området kan utvecklas med flerfamiljsbostäder utan att förstöra de fina rekreations- och strövområdena. Fler attraktiva bostäder i centrala Norberg är en av de mest prioriterade frågorna just nu.

Rivningen av Vattenverket kommer att ske i samband med att området förbereds för bostadsbyggande, för att använda kommuninvånarnas pengar så effektivt som möjligt. Det är positivt att människor engagerar sig i utvecklingen av vår kommun och jag välkomnar alla att delta i samrådet för utvecklingsplanen för Prostuddenområdet. Tillsammans skapar vi det Norberg vi vill leva i.

Åsa Eriksson (S) Kommunstyrelsens ordförande, Norberg Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons