Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtidsnamn har skrivit på för VIF

Flera matcher återstår för Västanfors i division 1 den här säsongen. Men redan nu har spelare börjat tänka på framtiden. Oliver Sundström är en av dem – och han blir klubben trogen.

Västanfors unge forward Oliver Sundström har den här säsongen visat att han är att räkna med i framtiden. Nu har också Sundström bestämt sig för en fortsättning till nästa år. I slutet av förra veckan skrev han på ett nytt kontrakt med klubben.

– Han tvekade aldrig en sekund, säger Västanfors sportchef Björn Forsberg.

Exakt så var det. Sundström vet vad han vill.

– Det var absolut ett självklart val. Jag har i och för sig inte så många andra alternativ, men jag trivs bra i klubben. Det känns bra att göra klart det här redan nu, säger Sundström.

Björn Forsberg har inlett arbetet med att få klart med spelare och ledare till nästa säsong. Och som Sundström själv säger, någon måste gå i bräschen.

– Ja, någon måste ta första steget. Jag hoppas att resten följer efter nu så att vi får truppen klar snart, säger han.

Och Sundström är inte den enda spelaren som har bestämt sig för att fortsätta i laget. Även VSK-lånet Johan Olson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av den här säsongen. Olson tröttnade på VSK:s J20-lag och kände att Västanfors var ett bättre alternativ.

– Det var inte så kul eftersom det var ett så ungt lag. Här (i Västanfors) trivs jag väldigt bra, det är ett schysst gäng, säger han.

Olson har matchats som defensiv mittfältare i VIF-tröjan. En ny position för den annars vane försvararen.

– Jag tycker att det har gått bättre och varit roligt än vad jag hade trott. Jag får åka mycket skridskor och kommer längre upp i banan.