Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida efter sjätteplatsen: ”Det var inte två toppåk”

En bra placering, men båda åken kunde ha varit bättre.Frida Hansdotter var inte helt nöjd efter sjätte-platsen i Lienz.– Jag var lite passiv, säger Norbergsåkaren.

Österrikiska Lienz stod värd för 2013 års sista alpina världscuptävlingar för damerna. Storslalom i lördags och slalom i söndags.

Och Frida Hansdotter fortsätter att visa jämn form i slalom. Åkte in som sjua i det första åket. Klättrade en placering i det andra, och blev som sexa bästa svenska, 1.43 efter segrande Marlies Schild, Österrike .

– Det är en bra placering, men jag vet också att jag kan åka bättre. För det här var inte två toppåk, säger Hansdotter.

– Jag var lite passiv i båda åken, jag hade kunnat släppa på ännu mer.

Schild vann, 41 hundradelar, före Mikaela Shiffrin, USA.

Schild skrev historia då segern var hennes 35:ei slalomkarriären, en mer än tidigare rekordhållaren Vreni Schneider.

Maria Pietilä Holmner låg tvåa efter det första åket, 22 hundradelar efter Shiffrin, och såg i det andra ut att gå mot en solklar ledning när hon tappade skidan och körde ur.

Söndagsvädret i Lienz var ingen höjdare med regn och dimma. Det tidigare så hårda underlaget luckrades upp och hade en rejält mjuk yta.

– Det var lite som att åka en vårtävling. Då när den översta ytan är lite som socker, säger Hansdotter.

– Men jag tycker att arrangörerna gjorde ett bra jobb med backen, och det är trots allt en utomhussport vi håller på med. Sedan kan det vara både för- och nackdelar med att starta tidigt eller sent.

Lördagens storslalom i Lienz vanns av Anna Fenninger, Österrike, som var fem tiondelar snabbare än Jessica Lindell-Vikarby.

Här tog Hansdotters dag slut efter bara drygt 20 sekunders åkning när hon fastnade med vänsterarmen i en port.

– Jag åker bra storslalom på träning, men det går lite emot på tävling, säger Hansdotter som nu körde ur i storslalom för tredje tävlingen i rad.

Mildvädret över Europa ställer till problem för arrangörerna. Slalomtävlingarna för damer och herrar som skulle körts i Zagreb, Kroatien, om en vecka är flyttade till Bormio, Italien. Damerna kör slalom den 6 januari.

– Lite tråkigt. Jag gillar Zagreb. I Bormio har jag bara tävlat i en gång tidigare. Det vara ganska länge sedan, så jag minns inte hur backen ser ut, säger Hansdotter.

För drygt ett år sedan var Hansdotter tvåa i Zagreb. Den enda starten hittills i Bormi gjorde hon 2008 och den resulterade i en 19:e plats.

Det svenska laget stannar i Lienz för att träna ett par dagar. Och det blir även nyårsfirande i Österrike.

– Det blir ett bra upplägg med tre träningsdagar, säger Hansdotter.

[email protected]

0223-466 19

Jörgen Hjerpe