Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendiga hårfärger i fokus när frisersalong i Norberg bjöd in till inspirationskurs

Sista skriket inom hårfärger. Det ägnade man sig åt på frisersalongen Salong Hår i Norberg på onsdagen. Syftet: att hänga med i trender och erbjuda kunderna det allra senaste.

Annons

Vilken hårfärg som är häftigast är kanske inte det första man tänker på en höstruskig novemberdag.

Men det tycker inte personalen på Salong Hår i Norberg.

Där höll man på onsdagen en färgteknikworkshop för utvalda kunder som fick agera modeller och "utsätta sig" för de senaste trenderna. Till sin hjälp hade frisersalongen dagen till ära städslat färgteknikern Anja Jönsson från Trelleborg.

När FP besökte butiken rådde ett trivsamt lugn. Kaffe och tilltugg serverades till de som ville ha samtidigt som en mjukt pulserande basgång fyllde lokalen.

– Vi vill lära oss nyheter, trender och tekniker och se vad som händer. Det är viktigt för våra kunder så att de vet vad som händer trendmässigt och kan hänga med i modet, förklarar Melina Segelström på Salong Hår.

Kunderna Ella Johansson och Malin Åsberg får hjälp av frisörerna Ylva Johansson och Anja Jönsson att fixa det senaste inom hårfärgning.

En eller ett par gånger om året kör de inspirationskursen, berättar hon. En av dem som fått chansen att förnya sig är Ella Johansson, som frisören Ylva Johansson hjälper att få en "oljeeffekt" i sitt hår. Bredvid henne sitter Norbergsbon Malin Åsberg, som tas om hand av inlånade färgteknikern Anja Jönsson från Trelleborg.

–Just nu gör vi en så kallad nyansering. Och vi har gjort den trendigaste färgningen just nu som är balayge, det är det alla tjejer önskar, säger Anja Jönsson och fortsätter:

–Jag har blekt upp hennes längder med blekning och nu färgar jag in det i en härlig nyans.

Man kan inte alltid göra som kunden önskar.

En behandling som ser ut att falla i god jord hos Malin Åsberg, som själv pluggar till frisör och tidigare praktiserat på Salong Hår.

–Det känns bra och kul, säger hon och ser nöjd ut.

Enligt Anja Jönsson är det viktigaste när man som frisör ska färga en kunds hår att försäkra sig om att färgen verkligen passar personen.

–Man måste vara professionell och titta i håret och se vad som faktiskt är möjligt. Utifrån det kan man rekommendera kunden det bästa. Så man kan inte alltid göra som kunden önskar, säger hon.