Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för utförsåkare

Väntan är över. De stora mängderna snö som fallit har gjort att flera skidanläggningar kan hålla öppet. FP vet var du kan åka utför i helgen.

Annons

Avsaknaden på snö har inneburit en lång väntan för många vintersportare i norra länsdelen, men nu är väntan över.

Snön som fallit i veckan ser ut att vara här för att stanna. Därför har flera anläggningar valt att hålla öppet i helgen. Bland annat Källfallet i Riddarhyttan, som har liften i gång i dag (fredag), i kväll för kvällsåkare, samt hela lördagen.

För den som är hemmahörande i nordligare delar kan Uvbergsbacken i Smedjebacken vara ett alternativ. Redan den andra januari öppnade de sina två nedfarter och släplift.

På vinterstadion i Norberg har längdskidspåren varit välbesökta sedan nyårsdagen, men värmen och bristen på snö har gjort det kämpigt för personal att få till en bra utförsbacke i Klackberg.

– Vi håller fortfarande på att lägga snö, men nu går det åt rätt håll i alla fall. Våran förhoppning är att vi ska kunna öppna nästa helg, säger Mikael Enér, ordförande för Norbergs slalomklubb.

I Fagersta diskuteras förslaget om en nyöppning av Högbyn 2016, men fram till dess kan de som söker mer variation ta en tur till Romme Alpin i Borlänge, som med sina 28 nedfarter och 13 liftar bara ligger 6,5 mil bort.

Utförsbackar som är öppna i helgen

Källfallet i Riddarhyttan: två nedfarter, en släplift. Öppet fredag från klockan 17.00. Samt lördag från klockan 10.00.

Uvberget i Smedjebacken: två nedfarter, en släplift. Öppet onsdag till och med söndag 10.00-16.00.

Åsbobacken i Avesta: två nedfarter, en släplift. Öppet lördag och söndag 10.00-15.00.

Gillersklack i Kopparberg: sex nedfarter. Öppet tisdag 15.00-21.00, fredag 15.00-22.00, lördag 10.00-21.00, och söndag 10.00-19.00.

Romme Alpin i Borlänge: 28 nedfarter, 13 liftar. Öppet alla dagar 09.00-16-00.

Annons