Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt wifi i kommunen

Tillgänglighet är a och o i dagens samhällsstruktur. Fagersta kommun inför nu fria surfzoner, bland annat i Vilhelminaparken.

Annons
Senast till sommaren kommer fritt wifi finnas tillgängligt i Vilhelminaparken.

Under de senaste åren har många kommuner infört wifi på allmänna platser.

Kommunfullmäktige i Fagersta har nu beslutat att införa en fri surfzon i Vilhelminaparken samt öppna för fritt surf på platser i anknytning till kommunala fastigheter som skolor, äldreboenden, bibliotek och idrottsanläggningar.

– Internet är så pass viktigt i dag, det har blivit en demokratifråga, säger Jan Tuhti, it-strateg i kommunen.

Skillnaden mot innan blir att man kommer kunna logga in och bekräfta sin identitet via sitt mobilabonnemang, i stället för att som nu logga in via biljetter och bibliotekskort.

Det är skillnad på att erbjuda wifi-uppkoppling i och kring kommunala fastigheter mot allmänna platser. Konkurrensverket har granskat detta och kommit fram till att det inte hämmar eller strider mot konkurrensen, så länge tjänsten tillhandahålls i ringa omfattning, vilket är fallet i Fagersta, enligt Jan Tuhti.

Kommunen har nu börjat planera det tekniska inför uppstart. Till senvåren eller början av sommaren kommer surfare kunna slå sig ner I Vilhelminaparken och logga in i wifi.

Kostnad fritt wifi

Wifi-uppkoppling i Vilhelminaparken uppskattas kosta 100 000 kronor.

Kostnad för inköp och installation av ett system för mobil autentisering uppskattas bli 70 000 kronor.

Annons