Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frukost världen över

Att njuta av andra länders kök är en av upplevelserna under
resan. Bara frukosten kan bli en spännande upplevelse. Nu lyfter en
bloggerska fram femtio olika sätt att starta dagen världen
över.

Ett gott grovt bröd med salt ost, det är en god frukost. Enligt somliga. Försök beställa det i Italien och du får höjda ögonbryn till svar. Vad vi väljer att äta på morgonen varierar stort i hela världen. För vissa är det en upplevelse att testa andra länders frukost. Andra saknar sina egna vanor lite extra just på morgonen. Bloggerskan Victoria Philpott har sammanställt en lista på femtio variationer av frukost, världen över, med hjälp av folk från hela världen, här.

Det kanske dock inte alltid är de olika ländernas vanligaste traditionella frukost som lyfts fram. I Sverige står det nämligen att en typisk frukost består av - pannkakor.

Här är några av världens alla olika frukostar som lär vara värda att testa, om du inte redan gjort det.

+Spanien: Pan con Tomate

Enkelt men gott. Gnid in bröd med färsk vitlök och en hel del mogna, mosade tomater. Ringla slutligen över olivolja och krydda med en nypa salt. Man kan också ha en skiva ost på toppen.

+Mexiko: Chilaquiles

Gillar du en tung frukost lär du bli nöjd i Mexiko. Där äter man oftast nachos, ost och bönor, gärna med biff också. Chilaquiles tilverkas av gårdagens tortillas och steks tillsammans med bland annat grön chili och grädde. Det vanliga i Mexiko är alltså en kryddig och riktigt matig frukost.

+Ghana: Waakye

Den här rätten är populär till frukost, men äts också till lunch. Ris och bönor är basen, och det blandas med en kryddig sås av räkor och tomater. Rätten ger en rejäl start på dagen, den är full av protein och rik på vitaminer.

+Colombia: Changua

Changua är en sorts soppa av mjölk, med ägg i, som är en populär frukost i Colombia. Schalottenlök och koriander ingår också. Men vad man äter på morgonen varierar också beroende på var i landet man är.