Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full man hotade polismän

När utekvällen slutade i fyllecellen gjorde en man motstånd och hotade flera poliser. Nu har han dömts för gärningen i tingsrätten.

Virsbo. En man i 25-årsåldern, som vid tidpunkten bodde i Virsbo, var ute på krogen i Västerås våren 2012. Han ska ha blivit kraftigt berusad och polis kom till lokalen för att omhänderta honom.

På vägen till polisstationen, och i arresten, ska mannen ha hotat polismännen. Enligt poliserna ska mannen bland annat ha uttalat att han skulle ta reda på var de bodde och att han skulle ”släcka” dem.

I samband med att mannen skulle visiteras i en cell gjorde han dessutom motstånd, bland annat genom att kränga med kroppen och sparka. Det ska ha krävts fler poliser och ett benlås för att få fast mannen, enligt förundersökningen.

Efter händelsen åtalades mannen för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Själv nekar han till brott. Han minns inte vad som hänt och menar att han inte ska hållas ansvarig eftersom han ofrivilligt drogats av någon på krogen.

Tingsrätten slår fast att det som poliserna berättat är trovärdigt. Domstolen tror inte på mannens uppgifter. Åklagaren har motbevisat påståendet om att mannens berusning inte varit självförvållad, anser rätten.

Mannen döms till villkorlig dom och ska betala dagsböter på 18 000 kronor.

ANDERS JANSSON[email protected]