Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus

Det började brinna i en vind på ett flerfamiljshus i Fagersta på onsdagskvällen. Tack vare en snabb insats från räddningstjänsten kunde branden släckas innan den spred sig. Polisen misstänker att den kan vara anlagd.

Annons

Branden började vid klockan 21.19 på onsdagen. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand som eventuellt hade startat på vinden. Styrkor från Avesta, Fagersta och Norberg tillkallades – och när de anlände slog det lågor från vinden. Även polisen ryckte ut till platsen och bistod under räddningsarbetet genom att se till att personer i omgivningen höll sig utanför avspärrningarna.

– Det var många människor på plats, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Vid 22.09 meddelade räddningstjänsten att rökutvecklingen hade börjat avta och att branden var under kontroll.

Branden kunde en stund senare släckas helt, innan den hunnit sprida sig. Räddningstjänsten kommer att vara kvar under hela natten för bevakning.

– Vi kommer att ha folk kvar som bevakar med värmekameror, för säkerhets skull, säger Tobias Eriksson, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Hur skadad fastigheten blev av branden var ännu lite oklart vid 23.30-tiden.

– Vinden är nästan totalförstörd. Den är tvådelad och ena delen är förstörd och den andra är rökskadad. Lägenheterna är okej, det har varit lite rökutveckling där så vi håller på och undersöker om vi kan vädra ut det, säger Tobias Eriksson.

Alla boende i lägenheterna hade själva tagit sig ut och uppges ha klarat sig utan skador, men det är oklart om de kan sova i huset under natten.

– Socialjouren i Fagersta är underrättad om att det finns personer som eventuellt kan behöva hjälp med annat boende, säger Ivan Åslund.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och vinden har spärrats av för en teknisk undersökning.

– Det finns en misstanke om att branden är anlagd. Antingen genom att någon varit vårdslös eller medvetet anlagt den, säger Ivan Åslund.