Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Futuristiskt landmärke i Seoul

Det liknar ett gigantiskt rymdskepp. Seouls nya landmärke tronar
i ett av stadens mer trendiga områden.

En enorm, futuristisk byggnad finns nu att beskåda i Seoul, Sydkorea. För designen står stjärnarkitekten Zaha Hadid, som också bland annat ritat Tokyos olympiska arena inför OS 2020. Det nya landmärket har kostat hela 451 miljoner kronor att bygga. I Dongdaemun Design Plaza ska konserter, konferenser och stora event äga rum. Ett av de första som intar den gigantiska byggnaden är Seoul Fashion Week, med 81 shower av sydkoreanska designers. Dessutom öppnar både konstutställningar och designprojekt i det 85 000 kvadratmeter stora prestigebygget. Bland annat ska där finnas en utställning med Hadids arbeten.

Allt trendigare

Projektet påbörjades år 2007. Då fanns där en idrottsanläggning som många menade förstörde kvarteret, som höll på att bli allt mer hippt.

Nuförtiden har många shoppingcenter i det trendiga området öppet dygnet runt, och många kommer hit för att handla. Även Dongdaemun Design Plaza ska vara öppet dygnet runt.

I försöket att visa upp den nya ikoniska byggnaden har man nu lagt om flera stadsbussar så att de går dit.