Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrverkeri av Södras Adamsson

I premiären gjorde han hattrick. Men tro inte att Johan Adamsson var nöjd med det. I matchen mot Assyriska skrev han nämligen in sig i målprotokollet hela fyra gånger.

Förra säsongen stod Johan Adamsson för 14 mål efter 22 spelade omgångar i division 4.

Efter onsdagens vinst borta mot Assyriska har han gjort sju mål den här säsongen. Efter bara tre spelade matcher.

– Det är kul så klart, och skönt att få komma i gång med målskyttet på en gång, säger målkungen.

Men trots de fyra målen i bortamatchen var han inte helt nöjd.

– Nej, bara så där. Vid det första målet satte jag bara dit foten efter ett inspel från Davlat (Khalilov). Och vid de andra satte jag bara dit pannan efter ett inlägg från Davlat. Det kändes inte som att det var någon prestation, säger han.

Adamssons andra mål betydde 4–0 till Fagersta Södra efter bara 28 spelade minuter. Då hade laget haft fina anfall och Robin Persson-Westberg och Artur Poghosyan hade även de skrivit in sig i målprotokollet.

Men det här var Johan Adamssons show från början till slut – trots att Södra började svikta lite när Assyriska reducerade till 4–1.

– Då kändes det som att de började komma in i matchen. Vi blev lite passiva och de hade rätt så mycket av spelet i den andra halvleken, säger Adamsson.

Men mitt i jakten på flera mål ställde Assyriska till det för sig själva. Målskytten Daniel Vedholm drog på sig sitt andra gula kort på bara fyra minuter, och då var det tack och adjö för hemmalaget. Tre minuter efter utvisningen slog Jama Hassan en fin boll till Johan Adamsson som sprang sig fri och placerade in 5–1. Bara några minuter senare fick Adamsson bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet och satte sitt fjärde mål för dagen.

Fagersta Södras tränare Khoa Mai var självklart nöjd med sin forward efter matchen.

– Ja, vad ska man säga. Fyra mål. Det är klass. Det betyder mycket att vi har en sådan spelare som kan producera på det sättet. Visst är det alltid skönt att vi kan ha en målskytt att lita på.

Läs om Fagersta Södras senaste nyförvärv i fredagens e-tidning.