Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gais-Adams krav på sig själv: Flera poäng

Adam Eriksson gick från division 2 till superettan och spelade 23 matcher från start. Men helt nöjd är han inte med säsongen i Gais.
– Det är blandade känslor, säger han.

Norbergaren Adam Eriksson har en häftig säsong att se tillbaka på. Han värvades till Gais och fick förtroende av tränaren direkt. Det resulterade i en vårsäsong med hundra procent speltid.

När Erikssons första säsong i superettan summeras är hans facit häpnadsväckande: 23 av 27 matcher från start och bara utbytt fyra gånger. Men trots det är han inte helt nöjd.

– Det är lite blandade känslor. Det har varit en okej säsong för mig, det är ju ändå den första på den här nivån. Samtidigt vet jag att jag kan mycket mer.

På vilket sätt?– Jag kan bli en bättre poänggörare. Jag ska våga ta flera avslut själv och slå flera avgörande passningar. Ju varmare jag blir i kläderna desto mer vet jag att jag kan bli en bättre poänggörare. Men jag får ändå tänka på att det var ett stort steg att gå från division 2 till superettan. Jag kan inte räkna med att dominera, det får ta ett tag, säger Eriksson som totalt gjorde fyra poäng (2+2) under säsongen.

Hade du förväntat dig så här mycket speltid?– Nej, det hade jag inte. Det var inget jag hade räknat med när jag bara provspelade med Gais och fortfarande spelade i division 2. Men efter bara någon månad märkte jag att jag hängde med bra. Sedan har det bara rullat på med speltiden och det har gått bra när jag har fått chansen. Det har gått helt klart bättre än vad jag hade trott.

Gais slutade sjua i superettan efter att ha underpresterat i de sista matcherna på säsongen. I somras sa Eriksson till FP att han trodde att allsvenskt kval var möjligt för klubben. Men att det inte blev fallet är han inte alltför besviken över.

– Vi har som målsättning att gå upp inom tre år. Vi fick väldigt många nya spelare inför året och även en ny tränare. Det var mycket nytt. Då kan det bli som det blev för oss. Det gick bra för oss i våras, men sedan kom det lite dalar och sämre spel. Vi har inte fått in bollen, det har varit lite upp och ned. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är så mycket nytt. Det tar ett tag innan det sätter sig.

Så det är något att bygga vidare på?– Absolut, det tycker jag. I slutändan blev det en sjundeplats, men vi vet att vi kan mer. Nästa år kommer det att gå bättre än i år. En sjundeplats är, på det stora hela, en helt okej placering.

Eriksson tränar med Gais november ut, sedan väntar en månads uppehåll från fotbollen. Det har varit ett år fyllt med intryck när han klev upp två seriesystem till superettan. Men den stora mängden speltid vittnar om att Eriksson passar bra in i laget. Och det känner han själv också.

– Jag trivs jättebra i klubben och i laget. Jag ser fram emot nästa säsong, man börjar ladda redan nu, säger Eriksson och tillägger:

– Men det ska bli skönt att komma hem också. Hem till familjen och Norberg.