Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galleriaplanerna har fått nytt liv

Ett nytt företag har  Helena Nielsen ser hellre en satsning på Fagerstas centrum.

Tre intressenter hade anmält intresse för att få option på att hitta ett koncept för att utveckla handelsplatsen som upptar 10 000 kvadratmeter.

Option innebär en rättighet för företaget att hitta en trovärdig och lönsam lösning som kommunen får möjlighet att ta ställning till.

Kommunalrådet Stig Henriksson (V) tycker det är positivt att tre företag tror så mycket på Fagersta.

– Det betyder ju att de redan lagt ner personella och ekonomiska resurser, vilket man inte gör om man skulle anse möjligheterna som obefintliga. Kan ju vara bra att tänka på och komma ihåg.

Tre företag har besökt kommunen och skissat fram förslag på hur området bör utvecklas. Kommunstyrelsen var enig om att ge Gotska en option på sex månader.

Gotska är ett Stockholmsbaserat företag som bygger och hyr ut kommersiella fastigheter över hela landet.

Exempelvis bygger företaget just nu handelshus i Erikslund och Ludvika.

Stig Henriksson anser att de företag som har intresse för att bygga ett handelshus kan bedöma vad som är intressant för Fagersta.

– De vet vad som behövs. Det handlar mer om att få de stora kedjorna intresserade, säger han.

Det har grävts en hel del i området, men det har mest handlat om att flytta ledningar. Bland annat fjärrvärmeledningar som fanns under den tomtmark där den tilltänkta handelsplatsen ska ligga.

Att det kommer flera butiker till Fagersta ses bara som positivt av handlarna i stan. Men man vill gärna ha dem i centrum.

– All ny handel är positiv, även om det vore bra om man fyllde centrum först, säger Niclas Gustafsson, delägare till Intersportbutiken i Fagersta.

Flera butiker i centrum har tvingats slå igen och han vill inte se att handlare flyttar från centrum till en ny handelsplats.

Däremot tycker han att det är bra om det tillkommer butiker med utbud som fattas i dag, och han vill gärna se någon av de stora kedjorna i stan.

Det vill också Helena Nielsen som sitter med i centrumgruppen Fagersta i fokus.

Men hon vill i första hand att de etablerar sig i centrum.

– Jag vill att man satsar på centrum och exempelvis fixar Pickaboohuset med den gamla postlokalen.

– Där finns bra parkeringar och bygger man sedan tak över Brinelltorget så kan man lätt kan ta sig mellan citybutikerna.

Vilken typ av butiker som hamnar i centrum spelar ingen roll, tycker Helena Nielsen.

– Handel skapar handel.