Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordförsök på Interpool i natt – två personer knivhöggs

Tre personer har blivit knivhuggna och misshandlade på Interpool i Gävle natten till tisdagen. Tre män har anhållits misstänkta för försök till mord – och händelsen kopplas samman med en misshandel på krogen Eightball i Sandviken tidigare på kvällen.
Enligt uppgifter till Arbetarbladet kan de misstänkta männen knytas till det kriminella mc-gänget Bandidos.

Annons

LÄS OCKSÅ: Vittnet till misstänkta mordförsöket berättar: "De försökte köra över mig"

Här kan du se en repris från vår tidigare livesändning:

Det var vid midnatt som tre män kom in på Interpool i Gävle och började bråka med personalen. Två gäster i 40–50-årsåldern ingrep och blev då knivhuggna i bålen respektive benet av männen samt slagna med batong.

– Den ena mår bättre än den andra, men jag har inte sett några läkarintyg än. Vi har säkrat bevisning, säger åklagare Peter Olofsson och berättar vidare att han inte vet om man har säkrat något vapen som kan ha används vid knivattacken.

De tre männen avvek i en bil. Ett vittne följde efter dem och även han blev misshandlad med batong.

Polisen kunde snabbt lokalisera bilen som sladdade in i trottoaren och fick stopp. Alla tre greps och diverse gods togs i beslag. Ambulans förde de två gästerna till akuten för vård av sina sårskador.

LÄS OCKSÅ: Polisen utreder dråpförsök på Brynäs – ung man knivhuggen

De tre männen, som är födda 1986, 1966 och 1993, anhölls av jouråklagaren efter förhör. Polisen rubricerar på sin hemsida händelsen som försök till mord. Den anhållne mannen i 30-årsåldern, som framförde bilen är även misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Mannen som är född 1993 har tidigare blivit dömd för grov misshandel efter att ha slagit två personer i huvudet med ett basebollträ, en händelse som utspelade sig i Västmanland.

Den äldre mannen som är född 1966 har tidigare dömts för rattfylleri och enligt tidningen VLT har mannen pekats ut som ledare för Bandidos i Västerås.

I oktober förra året dömdes mannen som är född 1986 till fängelse för olaga hot efter att ha hotat en vakt vid nattklubben Allstar i Sandviken i samband med att ett större sällskap från Bandidos besökte klubben.

Han har sedan tidigare även dömts till fängelse i ett år och sex månader för att ha misshandlat en annan person med hjälp av en glasflaska.

De tre männen är hemmahörande i Västmanland och Stockholmsområdet – och har kopplingar till Bandidos. Mannen som är född 1966 har Gävleanknytning.

LÄS OCKSÅ: Chicanos-män inför rätta för brutal kidnappning

Denna bild är från ett tidigare tillfälle och  har ingenting med texten att göra.

Tidigare under måndagskvällen, strax före 21-tiden, ska fyra män ha gjort sig skyldiga till misshandel på krogen Eightball i Sandviken. De avvek från platsen till fots.

En av patrullerna som beordrats till platsen kontrollerade ett fordon i närheten och i den satt en man född 1991, som stämde in på signalement. Den man som där greps är den man från Sandviken som pekats ut som ledare för Bandidos supportergrupp Chicanos och som förra året dömdes till fängelse efter att ha varit inblandad i en kidnappning och misshandel av en 25-årig man i Sandviken. Han släpptes så sent som i oktober från sitt fängelsestraff.

LÄS OCKSÅ: Chicanosledare i fängelse för misshandel i Sandviken – hade dopningsmedel på anstalten

Mannen greps och fördes in till polisstationen. Efter förhör anhölls han av jouråklagaren.

Enligt polisen pekar vissa delar i utredningen på att det finns ett samband mellan de två händelserna på Interpool i Gävle och Eightball i Sandviken.

Åklagare Peter Olofsson vill inte gå in på eventuella kopplingar till Bandidos.

– Om sådana saker uppkommer i utredningen tar vi fasta på det, men det är inget jag vet någonting om. Det florerar så mycket rykten hit och dit, säger han.

I nuläget pågår en förundersökning angående mordförsök.

LÄS OCKSÅ: Sänkta straff för Chicanosmän i uppmärksammat kidnappningsmål

Mer läsning