Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge Fagersta mer färg!

Om inte mitt minne sviker mig har jag en bestämd känsla av att belysningen av dammluckorna och det övriga området mellan Kungsbron och Viktoriaslussen inklusive Kraftstationen skulle bestå av ett ljusspel i regnbågens alla färger.

Det var visst vissa problem med leverantören av ljusspelet som gjorde att det hela skulle ta en tid innan vi Fagerstabor fick njuta av det färggranna arrangemanget. För min inre syn kunde jag föreställa mig det slutliga resultatet. Slussen, dammluckorna, kraftstationen och hela området på båda sidor om vattnet ända fram till Kungsbron skulle skimra i ett färgsprakande spel. Man kunde kanske till och med förse slussporten med en rejäl Victoriaskylt i neon.

Det vore något för oss Fagerstabor att njuta av och stolt visa upp för turister och övriga som råkar ha vägarna förbi. Vem vet, de kanske till och med stannar för att njuta av skådespelet.

I förlängningen kanske de passar på att handla och tanka. Det vore väl smaskens för affärsinnehavarna och mackarna. Vi är som bekant inte bortskämda vad det beträffar. Även om det kostar en hel del skattekronor tror jag i min enfald att det är väl placerade pengar på sikt.

Som det är i dag och ser ut att förbli består belysningen av ett tvåfärgat sken som belyser dammluckorna, och en vanlig belysning av kraftstationen. Även det är vackert.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel