Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge Fagerstabutiker rimlig hyra!

Lappar som sitter uppe i centrum och är riktade mot oss konsumenter går ut på att vi ska handla i Fagersta, gynna handeln här hemma. Jag säger inte emot.

Konsumenterna lär dra sitt strå till stacken för att det ska fungera. Men även butiksägarna och fastighetsägarna måste göra sitt, och butiksägarna gör så gott de kan – det är jag säker på.

Men hur är det med fastighetsägarna? Gynnar de stans handel/butiker? Vad sägs om procentuell hyra för butiksägarna? Låt säga att fastighetsägarna räknar på exakt vilka utgifter de har för lokalerna (uppvärmning, vatten, lån, och dylikt) och butiksägarna räknar ut en genomsnittlig försäljning + löner, med mera. Sedan jämför man detta.

Man möts på halva vägen, och kommer fram till en procentuell hyra som både fastighetsägarna och butiksägarna vinner på. Man får alltså göra en deal för varje butik, alla får olika hyra utefter vad för omkostnader fastighetsägaren har och vad butiken klarar av att betala i hyra.

Detta leder till att varje butik betalar olika i hyra varje månad. Det blir lite mer pappersjobb, men är det inte värt det i slutändan? De butiker som funnits länge i stan, kan ju räkna på senaste tolv månaderna och sedan baseras hyran på det i förhållande till fastighetsägarens omkostnader för just den lokalen.

Själv handlar jag det jag kan på orten, men om jag tjänar 500 kronor eller mer på att åka till Avesta, Ludvika eller Västerås på att köpa en vara (eller fler) inklusive bensin och slitage på bilen, ja då åker jag dit, eller så shoppar jag på nätet.

Oavsett hur synd det är att butiker stänger här i stan, anser jag personligen att det är mer synd om min privatekonomi ska haverera för att jag sätter butikerna i Fagersta före min egen ekonomi.

Jag tänker inte ta sms-lån, hamna hos kronofogden eller gå i personlig konkurs för att behålla butikerna i stan.

Anställd i småföretag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel