Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensam matsal för storföretag

400 lunchgäster ska få plats i det 3 000 kvadratmeter stora bygget som blir en gemensam matsal, gym och konferenslokal för anställda på Atlas Copco och Seco Tools.

Planerna kring en ny gemensam matsal har diskuterats av företagen i över två år.

– Vi har ingen riktig personalmatsal och vi på Atlas Copco är i behov av en gemensam träffpunkt, säger Helena Hedbom, platschef på Atlas Copco Secoroc.

Förutom den stora matsalen kommer det nya bygget rymma ett gym för alla anställda. Byggnaden ligger i anslutning till båda företagen och det 3000 kvadrameter stora bygget kommer kunna rymma ungefär 400 matgäster samtidigt.

– Vi kommer framför allt få en trevligare lunchmiljö men också en större variation i matutbudet, säger Lars Bergström, vd för Seco Tools. 

Matsalen och konferenslokalerna i byggnaden ska drivas av en utomstående entreprenör.

– Den personal som är anställd i matsalen idag kommer att erbjudas att jobba hos den nya entreprenören, säger Lars Bergström.