Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Dörren till landslaget har öppnats för Lillje efter succéåret – uttagen i trupp

Årets framgångar har fått landslaget att få upp ögonen för Stina Lillje. Nu har Arbogaryttaren blivit uttagen till obs-truppen, vilket innebär att hon mycket väl kan bli aktuell för landslagsuppdrag under 2018.

Annons

LÄS MER: Lillje högaktuell för landslaget efter succéåret: "Rankar SM-silvret näst högst"

Sporten har tidigare berättat om Stina Lilljes framgångar den här säsongen. GP-segern i Belgien för ett par veckor sedan följdes upp med ett SM-silver för två helger sedan.

Under säsongen har målet varit att försöka bli uttagen till landslaget och få representera Sverige.

LÄS ÄVEN: Stina Lillje siktar högt efter framgångarna: "Målet är att ta en plats i landslaget"

Under fredagen presenterade Sveriges landslag i hoppning sin trupp inför nästa år. Bland toppnamnen i A-truppen fanns väntade ryttare som Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson. Även B-truppen innehöll starka namn, med meriterade Rolf-Göran Bengtsson i spetsen.

Precis bakom de 15 ryttarna i A-truppen och B-truppen har landslaget även tagit ut en obs-trupp bestående av tio personer som gjort fina resultat under säsongen. En av dessa är Stina Lillje.

"Ekipage som visat på förmåga och utvecklingsbarhet och har placeringar på nationell elit GP 150 alt/och 3* 150 nivå eller högre. De kan bli aktuella för landslagsuppdrag", skriver ridsport.se angående vad obs-truppen står för.

Stina Lillje har haft ett framgångsrikt år.

Annons