Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet för FAIK: Orrsten sjuk

Här är beskedet som stärker Fagersta AIK:s chanser borta mot IFK Arboga i kväll: Den överlägsne poängkungen Fredrik Orrsten missar matchen.
– Klart det är bra för oss, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson.

För drygt en månad sedan, den 6 november, kom topplaget IFK Arboga på besök till Fagerliden. Ingen hade förväntat sig den enorma utklassning som följde. Arboga åkte hem med 8–0 och poängkungen Fredrik Orrsten stod för hela fem av målen.

– Han var i en klass för sig. Året innan spelade han ju med Karlskoga i allsvenskan. Det är konstigt att han spelar i division 2. Fast i och för sig, han är 35 år. Men det är en duktig hockeyspelare, han har hållit hög klass länge, säger Mattias Karlsson.

Men när FAIK besöker Sparbanken arena i kväll behöver de inte försöka stoppa Orrstens rappa skott. Skarpskytten dras nämligen med en seglivad förkylning som gör att han får bevittna matchen från läktaren.

– Det är klart att det är bra för oss. Även om han är borta, visst att det blir lite sämre, men det är ett bra lag i alla fall. Fast det är helt klart en försämring.

Ökar era chanser?– Ja, absolut, det gör de. Men om vi har en bra dag ska vi kunna rubba dem även om han är med. Vi måste tänka positivt och få fram viljan.

Orrsten har öst in poäng i serien. På 14 matcher har han gjort 44 poäng. 18 mål och 26 assister. Den poängskörden gör att han är hela tio poäng före tvåan Sebastian Sandin från IFK Hallsberg – som har spelat två matcher mer.

FAIK å andra sidan har ingen spelare bland de 25 främsta i poängligan.

– Det är lite synd, men så är det ibland. Vi har haft stolpe ut. Vissa matcher har vi skjutit mycket, vissa matcher mindre, säger Karlsson.

FAIK får tillbaka tre viktiga spelare i kväll. Casper Sandström, Alexander Larsson och Tobias Eriksson är med på isen. Ett annat positivt besked är att handledsskadade Mathias Jukkola är på väg tillbaka. Jukkola tränade i full mundering under tisdagen och har fått klartecken av läkaren att träna.

– Han är tillbaka efter jul, det känns bra, säger Karlsson.