Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goa får striktare alkoholregler

Myndigheterna i indiska Goa fortsätter att försöka städa upp
stränderna. Nu skärper man restaurangernas tillstånd att servera
alkohol.

Goas stränder i södra Indien har lockat både partysugna ungdomar och hippies. Men myndigheterna har i flera kampanjer försökt att städa upp turistorten. Det senaste initiativet är att bara låta restauranger servera alkohol till ett på natten, jämfört med den tidigare gränsen vid klockan fem. Affärer får inte heller sälja alkohol efter klockan nio på kvällen, och man ska dessutom förbjuda krogar som har shower med lättklädda kvinnliga dansare, skriver The Telegraph.

-Bilden av staten har tagit mycket stryk på grund av att det förekommer droger och prostitution på stranden. Vi ska städa upp det, sade statens regeringschef Manohar Parrikar.

Mer familjevänligt

Regionen satsar alltså på att göra Goa mer familjevänligt. Men femstjärniga restauranger ska få fortsätta servera alkohol till fem eftersom man menar att det främst är manliga resenärer på budgetresa som är stökiga. Andra restauranger som vill servera alkohol senare på natten måste ha särskilda tillstånd.

Tidigare i år förbjöd myndigheterna alkohol på de allmänna stränderna och poliser började patrullera där längre om kvällarna. Efter att man förbjudit hög musik efter klockan tio på kvällen började det dyka upp "tysta discon", där man lyssnar på musik i hörlurar i stället, som har lockat hundratals.