Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfklubben går miste om pengar

Kommunstyrelsen ville ge Fagersta golfklubb ett lån om 500 000 kronor. Men i kommunfullmäktige blev det nej.

Fagersta. Fagerstas golfklubb driver i egen regi golfshoppen vid klubbstugan. För att sälja bollar, klubbor, skor och kläder krävs ett lager med utrustningen. Och i dagsläget köper klubben in lagret och ligger därför ute med egna pengar – något som klubben försökte förändra med lån på 500 000 kr.

Golfklubben fick inte stöd hos kommunen. Kommunfullmäktige sa nej till att bevilja lånet.

– Som jag förstår det fick vi inget lån för att de ansåg att vi skulle konkurrera mot sportaffären Intersport inne i stan. Men det har jag svårt att se att vi skulle göra, säger klubbens ordförande Mats Bäcklund, som menar att Intersport inte har samma utrustning som klubbens shop.

– De säljer ingen golfutrustning, säger han.

Vad hade ett beviljat lån betytt för er som klubb?

– Det hade helt klart underlättat för oss rent ekonomiskt sett. Att ligga ute med egna pengar för att finansiera shoppen är inget som vi vill göra. Det känns som att de inte vill ha kvar någon golfbana. Vi har redan en ansträngd ekonomi. Nu får vi ansöka om pengar på något annat ställe med sämre villkor vilket inte är optimalt, säger Mats Bäcklund när han uttrycker sitt missnöje.

Jonas Mathsson