Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfveteranen från Sala laddar i Spanien – men har ingenstans att tävla

Just nu tränar Björn Pettersson för fullt inför golfsäsongen.
Men med tävlingar ser det tunt ut.
– Jag vet inte riktigt var jag ska spela någonstans, säger han till webbsidan golfing.se.

Annons

För Björn Pettersson lever fortfarande drömmen om Europatouren. De senaste månaderna har han spelat två tävlingarna i Swedish Winter Series och har nu precis landat i Alicante för träning i varmare breddgrader, skriver golfing.se.

– Jag var hemma i Sala i två veckor efter Lumine. Men man blir ju ingen bättre golfspelare där uppe, de åker ju nästan skidor hos oss fortfarande. Jag har en sponsor som nyligen skaffat hus här nere i Alicante så vi lånar det den här veckan, jag och några polare. Det är riktigt bra. Vi åker väl till Las Colinas och El Valle och spelar. Det är alltid roligt med sällskap. Jag får väl stå på rangen när de sitter i baren, säger han till webbsidan.

Läs också: Förbundet agerar – kliver upp på läktaren för att stoppa föräldrars domarhat

Golfveteranen Björn Pettersson spelar för Djurgårdens GK, men bor i Sala.

Men efter Lumine har det varit sparsamt med tävlingar för Salagolfaren och det ser inte ut att bli bättre förrän i juni, enligt honom själv.

– Jag kommer inte att åka till de första två på Nordic League. Jag tycker inte att det är så intressant att spela i Danmark. Det är inget vidare, vare sig banorna eller arrangemangen. Dessutom är kostnaderna för stora så jag väntar. Och jag ska spela en pro-am i Marbella samtidigt som Fjällbacka går i Sverige. Sedan vet jag inte hur det ser ut. Jag kommer att anmäla mig till allting på Challengetouren så får jag se när jag slinker in, men jag skulle gissa att Schweiz i månadsskiftet maj/juni kan bli den första jag kommer med i, säger han.

Han fortsätter:

– Ja, jag kommer att börja spela nere hos farsan, Abbekås Open, han bor där nere. Det är 20 april, men vad jag har förstått så blir det ingenting efter det förrän 20 maj, om jag inte tar mig in någon annanstans. Så det ser ut att vara ett tråkigt schema fram till juni för mig. Jag vet inte riktigt var jag ska spela, det finns inte så mycket att välja på. Jo, de där två i Danmark men, som sagt, det är riktigt dåliga ställen så det tänker jag inte göra. Men från mitten av maj kommer det att rulla på. Därifrån blir det mycket. Då kör jag fullt, när jag väl kommer in i rullorna.

Läs också: Han är Tärnsjös okrönte målkung

Annons