Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gourmetpärlor i Bangkok

Bangkok är en av årets hetaste städer. Och att äta riktigt bra
där har aldrig varit lättare. De senaste femton åren har utbudet av
gourmetrestauranger vuxit enormt.

Bangkok är den stad som kommer att locka flest turister i världen under 2013, enligt en undersökning av Mastercard. Och topprestaurangerna där blir allt fler. Kockar med Michelinstjärnor i fickorna flygs in för att starta den ena toppkrogen efter den andra.

Försedd med västerländsk plånbok har man i Bangkok råd att låta smaklökarna snarare än priset råda. Man kan testa restauranger i en klass man kanske hade tvekat inför hemma.

- Bangkok är en mycket speciell matstad. Ingen annanstans får du så mycket kvalitet för så lite pengar, säger Darren Hausler, som driver restaurangen Eat Me.

Bo Lan

Bo Lan omnämns ofta som Bangkoks bästa matupplevelse. Finsmakarkrogen ligger i en villa med lummig trädgård mitt i centrala Bangkok. Den rofyllda och romantiska miljön passar bra med den suveräna maten, som är en sofistikerad och modern variant av thai. På Bo Lan har man tid att njuta långsamt.

Adress: 42 Soi Picha Ranong Thanon

Telefon: +66 (0) 2 260 2962

www.bolan.co.th

Motion och Cloud Loft

Vill man besöka en bra strand under Bangkok-vistelsen är Cha Am en av de bästa dagsturerna. Här finns eleganta Hotel de la Paix, med spännande ny arkitektur och två förstklassiga restauranger, starka på både thaimat och internationell kökskonst. Inte minst görs en underbar grillad havsaborre.

Adress: Hotel La Paix, Cha Am, 115 Moo 7, Tambol Bangkao

Telefon: +66 (0) 32 709 555

www.hoteldelapaixhh.com

Eat me

En mycket populär restaurang bland mat- och konstintresserade i Bangkok. Genom samarbetet med H gallery hänger ständigt ny konst på väggarna. Den sympatiske ägaren Darren Hausler kombinerar traditioner från hemlandet Australien med smaker från Asien och Medelhavet. Två sköna barer och välvald musik hör till.

Adress: Soi Pitat 2 (20 meter från Convent Road)

Telefon: +66 (0) 2 238 0931

www.eatmerestaurant.com