Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräsbränder på flera håll

Med det varma vädret kommer gräsbränderna. Räddningstjänsten åkte så sent som i morse ut på en brand vid Knutsvägen i Fagersta.

I fredags kväll gick ett larm om en brand på avfallstationen vid Sänkmossen i Fagersta.

– Det var en stor rishög i deras deponi som hade fattat eld, berättar räddningsledare Tobias Eriksson.

Räddningstjänsten hade till en början lite problem att släcka elden.

– Vi fick ta dit en lastmaskin och dela på den stora högen för att hitta var elden kom ifrån. Vi hade personal på plats som kunde hjälpa oss. Skogen är nära där och det fanns en viss risk för spridning, säger Tobias Eriksson och berättar vidare att branden till slut kunde släckas.

Runt halv tio-tiden i morse gick återigen ett larm om en gräsbrand som kunde släckas när Räddningstjänsten kom till platsen.

– Det var på järnvägsspåret i höjd med Knutsvägen och Mariaskolan. Vittnen hade hört en smäll, det var en transformator i en järnvägsstolpe som hade smält så att marken fattat eld.

Han berättar att det just den här tiden på året är risk för gräsbränder.

– Ja, det är nu det sätter i gång. Det finns mycket torrt fjolårsgräs.

Det råd han ger till allmänheten är att vara försiktiga.

– Först och främst ska man titta om det är eldningsförbud eller inte. Om man ska elda så ska man ha vattenslang i närheten och förbereda sig. Det är bra att vara några stycken och ha redskap med sig, som till exempel spadar. Sedan ska man också titta på hur vinden blåser, för det kan gå fort när det är så här pass torrt.