Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grekland hett igen

Intresset för semester i det krisdrabbade Grekland fortsätter
att öka. I sommar väljer allt fler att åka till landet.

Det ska vara en grekisk semester i år. Åtminstone om man ser till charterbolagens bokningar inför sommaren. Apollo meddelar att de har sålt 15 procent fler resor dit jämfört med förra året. Och enligt Fritidsresor har fyra av tio sommarresor till landet redan gått åt.

-Vi ser en större efterfrågan än på många år. Förra veckan ökade försäljningen av greklandsresor med 46 procent jämfört med samma vecka förra året, säger Bassam el Mattar, Sverigechef på reseföretaget.

Lägre priser

Svenska turister övergav aldrig riktigt Grekland under krisen. Men oron för strejker och för brist på kontanter i landets bankomater kan ha dämpat reslusten dit. Så är det alltså inte längre.

- Alla de som förra året insåg att den grekiska krisen inte påverkade turismen i landet återvänder. De ser ut att dra med sig även dem som förra året kanske inte vågade boka utan valde andra resmål, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Den minskade efterfrågan från framförallt tyska turister har påverkat priserna i Grekland. Bland annat har charterföretagen omförhandlat hotellkontrakt vilket ger billigare resor.

Några av de grekiska resmål som är mest eftertraktade är Kreta, Rhodos, Kos, Samos, Korfu och Skiathos.