Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grinigt och underhållande – VIK avgjorde mot Lindlöven i sista sekunden av premiären

En högintensiv premiär av Allettan möttes ettan och tvåan i Hockeyettan västra. VIK hade det tufft i perioder med ett viltkrigande Lindlöven. På övertid avgjorde tillslut VIK.

Annons

VIK Hockey var tillbaka i spel efter att man vunnit Hockeyettan västra. Nu vidare i Allettan ställdes man mot ett sedan tidigare bekant lag, Lindlöven som slutade tvåa bakom VIK i Hockeyettan.

I den första perioden skulle VIK till en början ta kommandot. Efter 1.57 blev det utvisning på Lindlövens Linus Lundberg vilket gav VIK chansen att ta tag i matchen. Även om man inte skapade nämnvärda chanser under dessa två minuter så kopplade man ett grepp. De närmaste minuterna efter utvisningen var mer tempostark och böljande, bortalaget var inte alls ofarliga. Dock skulle VIK göra första målet. På en kontring bröt sig Marcus Bergman fram och avlossade ett skott som Mantler i Lindlöven målet inte kunde hålla, på returen hög Manne Mattisson och 1-0 var ett faktum.

Ledningen höll sig inte alltför länge. I den 13:e minuten kvitterade Lindlöven efter slarv i egen zon från VIK:s sida. Det utnyttjade Lindlöven på bästa sätt när Marcus Fornell hamnade helt ensam med Marcus Dahlbom och satte sitt läge. Och även 1-2 skulle komma kort därefter, 14.15 stod det på matchklockan när bortalaget spelade bort ett försvarande VIK. Sista passningen kom snett inåt bakåt och Felix Lundqvist avslutade anfallet lyckosamt. Innan perioden var slut skulle dock VIK kvittera och det i en period då inte mycket hände. På nytt var Marcus Bergman inblandad den här gången som målskytt. Han frispelades på en kontring av Johan Skiöld.

I den andra perioden skulle Lindlöven på nytt ta ledningen, den här gången genom Jakob Olsson. Målet kom under VIK:s första utvisning, Kevin Weiskog hade skickats ut kort innan målet kom. En tuff och intensiv period utspelade sig mellan lagen och stundtals blev det rejält grinigt. Domarteamet fick kliva emellan ett par gånger. Men i all frenesi så skulle VIK kvittera för andra gången i matchen. I powerplay satte Alexander Lindelöf 3-3, tre minuter innan periodpaus.

De båda lagen kom ut till den tredje perioden med seger i sikte. VIK började starkast men åkte på ytterligare en utvisning. I boxplay var det VIK som höll på att kontra in 4-3 men Lindlövenmålvakten sträckte ut ena benet och kunde rädda. På samma sätt kontrade Lindlöven direkt därpå och Dahlbom tvingades till en kvalificerad räddning. I mitten av perioden kom varsin utvisning inom loppet av en minut. Under resterande delen av perioden var det VIK som tryckte på men, man fick aldrig utdelning. Allra närmast att göra mål i den tredje perioden var faktiskt Lindlöven. Dahlbom räddade ett skott från Daniel Nilsson men pucken gick i en hög bana och landade bakom honom. Andan satt i halsgropen hos VIK-fansen men den togs bort precis framför mållinjen.

Matchen gick alltså till förlängning, länge såg det ut att vara lite avvaktande men tillslut avgjorde VIK. När klockan stod på 04.59 satte Fredrik Hetta pucken i nättaket, och såg till att det blev hemmaseger. På fredag är det dock dags för returmöte, då i Lindehov.

Matchfakta

VIK-Lindlöven 4-3 (3-3)

Första perioden: 1–0 (9.50) Manne Mattisson (Marcus Bergman), 1–1 (12.45) Marcus Fornell (Johan Persson, Ville Virtanen), 1–2 (14.15) Felix Lundqvist (André Astley Rydberg, Marcus Magnusson), 2–2 (18.23) Marcus Bergman (Johan Skiöld)

Andra perioden:  2–3 (7.58) Jakob Olsson (Max Lalander, Filip Bergmark), spel fem mot fyra, 3–3 (17.00) Alexander Lindelöf (Robin Nilsson, Niclas Lehmann), spel fem mot fyra

Tredje perioden: -

Fjärde perioden: 4–3 (4.59) Fredrik Hetta (Morgan Hassel, Anton Brandhammar)

Skott: 40–35 (15-12, 10-10, 11-9, 4-4)

Publik: 2997, ABB Arena

Annons