Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovt häleri i miljonklassen – fyra män gripna i polisinsats

Artikel 1 av 8
Häleriligan i Fagersta
Visa alla artiklar

Polisen har under onsdagen gripit fyra män i Fagersta och Norberg som är misstänkta på sannolika skäl för grovt häleri.

Annons

De gripna är mellan 25 och 31 år gamla och hemmahörande i Norberg och Fagersta. Efter omfattande utredningsarbete genomför nu polisen husrannsakningar på ett flertal adresser i Fagersta och Norberg.

Vid 15:10 kom beskedet att samtliga anhålls på sannolika skäl efter beslut från åklagaren.

– Vi misstänker att det varit en omfattande brottslighet och att det handlar om gods för stora belopp, säger Tomas Henriksson, spaningsledare vid polisområde Västmanland, i ett pressmeddelande.

– Gods som anträffats och har tagits i beslag vid husrannsakan är bland annat handverktyg och maskiner som misstänks vara stulna, fortsätter han.

Enligt SVT Västmanland ska det handla om verktygsstölder i miljonklassen. Anders Hedström, presstalesperson för polisen i Västmanland, bekräftar att det rör sig om stora belopp men kan inte ange exakt hur mycket gods som stulits.

– Det är omfattande stölder som har pågått under längre tid. De gods som tagits i beslag kommer sannolikt från olika byggarbetsplatser och liknande, säger han till Fagersta-Posten.

Stölderna har skett i ett stort område, dels i Mälardalen, men även i Stockholm, Uppsala och sannolikt Örebro.

– Det som händer nu är att man ska hålla förhör med de anhållna, sedan kommer det stora jobbet att spåra godset till rätt ägare, säger Anders Hedström.

Enligt SVT Västmanland nekar de fyra männen.

Annons