Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade kniv och narkotika i ryggsäcken – döms till böter

En 38-årig man har dömts till 3000 kronor i böter efter att han varit berusad och uppträtt aggressivt på Kornettgatan i Norberg i somras. När han greps hittade polisen både en kniv och narkotika i hans ryggsäck.

Annons

Den 11 augusti i år kallades polis till Kornettgatan i Norberg efter att två personer varit aggressiva och otrevliga. På plats var det flera ungdomar som pekade ut den 38-årige mannen som en av de aggressiva männen. Han var då kraftigt berusad och omhändertogs av polis. Under visiteringen hittade polisen både cannabis och en kniv i mannens ryggsäck.

Mannen erkände narkotikabrottet, men höll inte med om att han brutit mot knivlagen. Han menar att han haft kniven på sig för att grilla tidigare under dagen, något som inte blivit av eftersom det varit för torrt på marken.

Rätten medger att man inte utan vidare kan döma alla som bär kniv – det finns tillfällen då det är befogat att ha kniv. Men eftersom 38-åringen faktiskt inte grillat utan istället druckit en halv liter sprit anses inte innehavet befogat.

Annons