Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolbäcksbröderna Noa och Elvin skickade brev till statsministern – nu har de fått svar

Efter ett biobesök slog Kolbäcksbröderna slag i saken och kontaktade självaste statsministern med en tydlig uppmaning. Nu har de fått svar.

Annons

När Noa (10) och Elvin (6) Ivarsson Täljedal från Kolbäck hade varit och sett Tjuren Ferdinand på bio blev de upprörda över att tjurfäktning ännu tillåts i stora delar av Spanien. Därför skrev de ett brev med tillhörande illustrerande teckning. Kuvertet la de på posten adresserat till statsminister Stefan Löfven (S).

I brevet till statsministern skriver bröderna:

Varför skrev ni brevet till statsminister Stefan Löfven?

– Jag ville skriva till Stefan Löfven för att jag vill att det inte ska finnas tjurfäktning, man skadar ju djuren. Det är han som styr över Sverige och jag tyckte att han skulle ringa till de länderna som håller på med tjurfäktning och säga åt dem att att de måste sluta, säger sexåriga Elvin.

Elvin (6) och Noa (10) Ivarsson Täljedal i Kolbäck.

Vad tyckte ni om svaret ni fick?

– Jag tyckte att det var ett bra svar. Det var schysst av honom att skriva tillbaka och jag är väldigt glad för att han tog sig tiden att göra det, säger tioåriga Noa.

Vad tycker ni att statsministern borde göra för djuren i Sverige?

– Jag tycker att man ska sluta skjuta älgar. Man dödar älgar. Jag tycker att han ska säga att man inte får jaga älgar, säger Elvin.

– Jag tycker det är bra i Sverige. Jag tycker inte att man ska få skjuta djur bara för att till exempel ha dem som prydnad, men för mat är det okej, säger Noa.

Vill ni bli politiker när ni blir stora?

– Nej, jag vill bli fotbollsproffs och spela för Arsenal, säger Noa.

– Jag vill bli fotbollsproffs, spela i Arsenal och få spela i VM, säger Elvin.

Annons