Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för misstänkta mordet – gick själv till polisen

Artikel 4 av 8
Yxmord i Hallstahammar
Visa alla artiklar

Den man som under torsdagen anhållits i sin frånvaro, misstänkt för att ha bringat en annan man om livet i Hallstahammar under onsdagskvällen, gick självmant in på polisstationen i Kristianstad, Skåne, under kvällen.

Annons
Polisen samlades under torsdagen utanför bostaden i Hallstahammar där man under onsdagen hittade en man i 30-årsåldern avliden.

Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad, kan bekräfta saken:

– Jag kan bekräfta att han sitter här hos oss. Under morgondagen (läs: fredagen) ska förhör hållas med honom i närvaro av försvarsadvokat och av de utredare från Västmanland som har ärendet. Hur det ska göras rent praktiskt, om förhören hålls här eller om de hålls uppe i Västmanland får vi avgöra i morgon.

Polisen i Västmanland har ännu under torsdagskvällen inte fått in några uppgifter om vad den anhållne mannen, som är i 30-årsåldern eventuellt sagt till polisen i Skåne och om något inledande förhör hunnit hållas.

– Det kommer naturligtvis att bli aktuellt att skicka upp honom till oss, säger Christina Hagström vid Västmanlandspolisens utredningsjour.

Mikael Persson vill inte säga om den anhållne mannen lämnat några uppgifter och i så fall vilka:

– Det är med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Aftonbladet var först med uppgifterna om att mannen dykt upp hos polisen i Kristianstad.

Inte ens förundersökningsledaren, kammaråklagare Carl-Johan Norström, hade hunnit informeras då VLT kontaktade honom under sena torsdagskvällen:

– Det här var en nyhet för mig, sade han till VLT minuterna efter det att det blivit känt att mannen självmant gått in till polishuset i Kristianstad.

De fortsatta förhören med mannen som ska hållas avgör om misstankegraden stärks. På samma sätt kommer resultaten från obduktionen av den döde att bli avgörande för den fortsatta utredningen.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström har beslutat om så kallad utvidgad rättsmedicinsk obduktion.

– Det är standard att man gör i sådana här fall, säger Carl-Johan Norström.

En utvidgad rättsmedicinsk undersökning är den mest omfattande typen av obduktion som görs, den utförs av rättsläkare.

– Jag väntar på resultatet från obduktionen, det kommer att bli avgörande, säger Carl-Johan Norström.

Det är, vilket bör betonas, alltså ännu inte utrett hur den avlidne mannen dött. Det är heller inte klarlagt på minsta sätt att den nu anhållne mannen med säkerhet har något med dödsfallet att göra. Fredagen och helgen kommer att vara avgörande för att utröna den saken.

Läs också [+]: Intensivt spaningsarbete pågår

Läs också [+]: Grannar chockade över misstänkta mordet

Annons