Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna gör en ändring i laget inför den andra semin: "Jag är extremt förväntansfull"

Rospiggarna gör en ändring i laget inför returen mot Vetlanda i kväll. Ut går Freddie Eriksson - in kommer Tero Aarnio.
– Tufft läge att komma in i, men det är bara att ta emot beskedet med öppna armar, säger 33-åringen från Kuusankoski i Finland.

Annons

Tero Aarnio var på plats i depån under gårdagens möte mellan Rospiggarna och Elit Vetlanda. Det kommer han vara på onsdagskvällen också. Men då i Vetlanda och som förare i rospiggsvästen.

Under den första semifinalen i Hallstavik i går kväll fanns Rospiggarnas senaste förvärv, Tero Aarnio, på plats i depån. Han värvades som ersättare för sin långtidsskadade landsman Nike Lunna.

Hittills har han inte fått köra - men nu är det dags. Direkt efter förlusten i går fick han det definitiva beskedet av lagledaren Mikael Teurnberg.

– Jag hade blivit tillsagd att vara beredd på att det skulle kunna bli ett inhopp för mig och när jag fick beskedet var det bara att ta emot det med öppna armar. Jag är extremt förväntansfull inför matchen nu. Det blir en massiv utmaning för mig, men även för laget att försöka vända på det här resultatet (44–46).

[+] För prenumeranter och pluskunder: Betygen. Dåliga starter ger mindre bra siffror för Rospiggarna efter förlusten mot Vetlanda

– Det är så klart ett tufft läge att göra sin debut i laget, men det är bara att fokusera och satsa på att ta så många poäng det bara går och att hjälpa laget på bästa sätt.

Aarnio, som kör i bland andra Scunthorpe i England, säger sig vara i ganska bra form för dagen.

– Ja, det känns bara bra. Givetvis hade jag helst varit med i laget tidigare, men nu är det så här och det är bara att gilla läget och anpassa sig.

Han säger sig trivas ganska bra på den erkänt svåra banan i Vetlanda.

– Just i år när jag var på en tävling var det väl ingen höjdare, men jag har hyfsade minnen från den banan.

Att kliva rätt in i hetluften på det här sättet, snacka om möjlighet att bli hjälte?

– Haha, ja jag får sikta på det.

Matchfakta, SM-semifinal, första matchen:

Rospiggarna–Elit Vetlanda 44–46

Rospiggarna:1. Jason Doyle – 8. Max Fricke – 7. Andreas Jonsson – 8. Jacob Thorssell – 7. Timo Lahti – 8. Nicklas Porsing – 4. Freddie Ericsson –2

Elit Vetlanda: 1. Martin Vaculik – 5. Szymon Wozniak – 10. Jaroslaw Hampel – 1. Tobiasz Musielak – 5. Bartosz Zmarzlik – 13. Oliver Berntzon – 9. Tomas Jonasson – 3

Publiksiffra: 4688, HZ Bygg Arena

Annons