Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är FAIK:s nye tränare

Surahammars tränare Mattias ”Tjatte” Karlsson sökte en ny utmaning. Därför skrev han under måndagen kontrakt med FAIK.
– Jag vill inte göra ett sämre resultat än förra året, säger han.

Följetongen har äntligen fått ett slut. Fagersta AIK:s ledning, fans och spelare kan pusta ut.

För i måndags fick klubben äntligen Alf Spolanders ersättare. Och det är inte vem som helst som nu ställer sig i tränarbåset på Fagerliden. Mattias Karlsson kommer direkt från division 1-klubben Surahammars IF.

– Jag tränade a-laget i tre år. Det är där man ska ligga ungefär, tycker jag. Att jag lämnade var även för deras skull, det behövdes en ny röst, säger Mattias ”Tjatte”Karlsson.

Var FAIK ett självklart val?

– Först var det tänkt att jag skulle ta ett sabbatsår från ishockeyn. Jag har ändå hållit på sedan jag var sju år gammal. Men sen ringde ”Larsa” (Lars-Åke Forsell, FAIK:s sportchef) och då fick jag tillbaka suget.

Det var nog tur för FAIK. Ledningen verkar nämligen otroligt nöjd med sin nye tränare.

– Både jag och Lars-Åke känner Mattias sedan tidigare. Jag har spelat TV-pucken med honom och Lars-Åke har spelat med honom i Surahammar. Det känns tryggt, säger sportkommitténs Christer Nordmark och får medhåll av sportchefen Lars-Åke Forsell:

– När vi letade tränare sökte vi någon som skulle passa bra in i gruppen. Och det här tror vi på. Mattias slutade spela 2006, han vet vad hockeyn handlar om. Andra tränare pratar mer om teori, men Mattias vet mer vad som verkligen behöver göras ute på isen. Hans filosofi passar bra in i FAIK, säger han.

Och det är just Mattias Karlssons filosofi som ska få FAIK att ta det där extra steget till den kommande säsongen. Siktet är inställt på kvalserien, något laget har misslyckats med de senaste säsongerna.

Men nu ska det alltså bli förändring.

– Alla spelare kommer att veta vårt grundspel. De ska vara trygga på isen. Sedan måste jag utnyttja att det är ett skridskostarkt lag också, säger Mattias Karlsson och tillägger:

– Jag vill inte göra ett sämre resultat än förra året.

Det innebär alltså att han räknar med att ta FAIK till toppen i år igen. Men dit är resan lång, och Mattias Karlssons utmaning är tung. Han känner nämligen inte någon inom FAIK förutom just Lars-Åke Forsell och Christer Nordmark.

– Jag känner inte någon alls, så det blir en riktig utmaning. Jag ska försöka sy ihop gruppen till något bra.

Mer: Läs i onsdagens tidning om FAIK:s nya assisterande tränare.