Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ny vd på SEB: "Väl respekterad ledare "

Nu är det klart att Johan Torgeby tar över som vd för SEB efter att Annika Falkengren hoppat av.
– Det är med stor energi och ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd och koncernchef för SEB, säger Johan Torgeby, i en skriftlig kommentar.

– Vi kommer inte att luta oss tillbaka förrän vi i kundernas ögon står för service i världsklass. Det är så vi fortsätter att skapa långsiktiga värden för våra kunder och ägare säger Johan Torgeby.

Det var under tisdagen som Johan Torgeby fick förfrågan om att ta över som vd på SEB.

– Johan har en bred bakgrund inte minst inom investment banking. Han är en väl respekterad ledare som prioriterar att bygga starka team och djupa relationer med våra kunder, oavsett om det är privat, små och medelstora eller stora företag och institutionella kunder, säger Marcus Wallenberg, ordförande i styrelsen, i en skriftlig kommentar.

Annika Falkengren har jobbat på SEB i trettio år och lämnar uppdraget som vd för att gå in som delägare i en bank i Genevé. Falkengren lämnar posten i samband med stämman den 29 mars.

Mer läsning:

Sveriges mäktigaste kvinna Annika Falkengren lämnar SEB