Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Västanfors "fulaste" spelare

På 14 matcher i fjol satt Stefan Jakobsson utvisad i 30 minuter. Redan nu har han slagit det ”rekordet”. Jakobsson är Västanfors mest utvisade spelare i år.
– Ibland måste man spela lite fult, säger han.

Västanfors Stefan Jakobsson har växt fram till en av lagets absolut bästa försvarare den här säsongen. Redan i premiären mot Nitro/Nora visade han klass och gjorde även sitt första mål som senior.

Men det är inte bara på isen Jakobsson har synts till under säsongen. Han är även den mest frekvente spelare i utvisningsbåset. På nio matcher har Jakobsson suttit utvisad i 50 minuter.

Är du en ”ful” spelare?– Haha, absolut inte. Det är domaren som har fel varenda gång...men det är klart att man blir utvisad ibland. Domarna finns där av en anledning. Ibland måste man spela lite fult.

Men även om Jakobssons 50 minuter låter mycket är det ingenting mot den som ligger etta i utvisningsligan i division 1 Mellersta. Grängesbergs Hampus Pettersson har bara spelat fem matcher, men har redan 130 minuter i utvisningsbåset.

– Ja, så jag behöver inte skämmas ännu, säger Jakobsson om statistiken.

I dag möter Västanfors Katrineholm på bortais. På IP senast blev det 9–6 i VIF:s favör. Återigen räknar Jakobsson med en hård match.

– De kommer att bjuda upp.