Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är VIF:s första allsvenska nyförvärv

I fredags blev Västanfors IF ett allsvenskt lag. Och nu kan man presentera det första nyförvärvet. En spelare som passar perfekt för det spel man vill spela i vinter, enligt sportchefen.

Annons
Jonas Thilen är Västanfors första allsvenska nyförvärv.

Det är 19-årige Jonas Thilen som hämtas in från Tillberga P20-lag. En anfallare som kan bli viktig på isen när Västanfors ställs mot starka allsvenska lag i vinter.

– Jag är en krigare och kämpar mycket. Jag har inte gjort så mycket mål i Tillberga, men jag har spelat fram till många. Nu ska jag försöka bli lite mer målfarlig, säger Thilen.

Även Björn Forsberg, sportchef i Västanfors, tror på Thilens förmåga:

– Han är en riktig energispelare. Han har bra fart skridskorna, kämpar och sliter och ger allt, säger Björn Forsberg och tillägger:

– Han är en ung kille, så vi ska inte lasta något ansvar på honom. Men han är ett perfekt alternativ när vi möter bra lag. Förmodligen kommer vi att spela ett ganska defensivt spel, det är vår chans i allsvenskan. Vi kommer inte att kunna trycka på de bra lagen. Då passar det bra med spelare som är duktiga på skridskor och kämpar. Han passar bra in i den profilen.

Utöver Thilens underskrift närmar sig Västanfors ett par spelare. Dock är det eftertraktade spelare som jagas av andra klubbar också. Forsberg menar att det är otroligt viktigt för klubben att kunna presentera sin slutgiltiga tränarstab inom kort för att kunna övertyga spelare om att VIF är ett bra alternativ.

– Vi är överens om att vi ska ha in en ledare till. Jag hoppas att det löser sig snart. Förhoppningsvis inom någon vecka ska vi vara klara med det, och då kan vi göra klart med tilltänkta nyförvärv vi har varit i kontakt med, säger Forsberg.

Annons