Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir FAIK:s nya coach

Jakten är över. Nu har Fagersta AIK fått sin nya huvudtränare. 38-årige Mikael Holmqvist ska ta plats i båset på Fagerliden. Och han har tunnelseende på sitt mål.
– Jag spelar för att vinna, så är det, säger Holmqvist.

Det har spekulerats i flera namn till jobbet som tränare i FAIK till i höst. Men nu är det slutdiskuterat. Under torsdagskvällen presenterade sportchefen Stefan Persson den nya tränaren för laget. Och tränaren själv, Mikael Holmqvist, gillade läget skarpt.

– Det här passar perfekt för mig, att få den här möjligheten att vara med i satsningen. Det är spännande. Det verkar vara ett bra driv i föreningen. De vill framåt och utvecklas, och det vill jag också, säger Holmqvist.

38-åringen har tränat Hofors HC:s A-lag de tre senaste säsongerna. Där nådde han som längst kvalserien för två år sedan, då Hofors bland annat slog ut just FAIK i playoff. Men till den här säsongen ville han göra något nytt. Hofors ville att han skulle stanna, och han hade även anbud från andra klubbar. Men till slut föll valet på FAIK.

– Stefan (Persson) hörde av sig för några veckor sedan och berättade om den satsning de gör och hur de ska ta sig dit. Det lät väldigt intressant. Plus att jag behövde en nytändning.

Holmqvist har en gedigen spelarkarriär bakom sig också. I sju år spelade han med IFK Arboga i allsvenskan. Förutom det har han även många säsonger i division 1. Men nu satsar han stenhårt på tränarkarriären.

– Ja, så är det väl givetvis. Jag vill, precis som när jag var spelare, komma så långt som möjligt som tränare. Det här är ett bra steg i min utveckling. Jag har gjort tre år som tränare, jag har gått alla utbildningar. Det var dags att ta nästa steg nu.

Har du och Persson satt upp några mål?

– Först och främst är det playoff som gäller. Sedan i playoff är det så klart kvalserien för min del. Jag spelar för att vinna, så är det.

Läs mer: Sportchefen Stefan Persson är lyrisk över Holmqvist. Men vad tycker egentligen spelarna om sin nya tränare? Läs allt i fredagens FP.