Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir FAIK trogen i nysatsningen

Martin Forss och Daniel Bergström har bestämt sig för en fortsättning i laget.

Fagersta AIK:s sportchef Stefan Persson är i full gång med att få klar truppen till nästa säsong. Nu står det klart att backen Martin Forss och målvakten Daniel Bergström fortsätter ett år till med laget.

– Det handlade mycket om revansch. Och så känns de bra att de (ledningen) håller på att jobba med laget. Så det var egentligen inget snack, säger Martin Forss som agerade assisterande kapten under säsongen.

Vad säger ledningen om nästa säsong?– Tanken är att vi ska få ett slagkraftigare lag. De jobbar på att få hit lite fagerstafolk, som jag förstår det.

Är din ambition att nå division 1?

– Ja, det är tanken för alla. Men man lär vara realist också. I år var det inte realistiskt.

Sportchefen Stefan Persson är lyrisk efter beskedet från Forss.

– Han är ung, han fyller bara 25 i år. Det är en väldigt viktig spelare för oss, han är bra för laget. Jag hoppas att Martin ytterligare kan ta på sig rollen som en ledande spelare, säger Persson och fortsätter:

– Båda spelarna (även Bergström), är jätteviktiga. Daniel är en ung och utvecklingsbar målvakt. Vi tror på honom till framtiden. Det känns skönt att han har gett oss klartecken.

Persson har kontinuerliga samtal med truppen, och även potentiella nyförvärv till nästkommande säsong. Men än så länge håller han sig kall.

– Vi ligger väldigt lågt med respekt för klubbarna och spelarna. Vissa spelar ju fortfarande och går in i kvalspel. Men vi har kontakt med flera spelare. Det håller vi internt än så länge.

Och den befintliga truppen?– Det låter positivt. Det är några som funderar lite, men så är det alltid i en spelartrupp. Jag har försökt informera spelarna om att jag ska jobba stenhårt för att bredda och spetsa truppen.

FP har sökt Daniel Bergström för en kommentar.